Bir var olma biçimi: 'Bacha posh'

Güncelleme Tarihi:

Bir var olma biçimi: Bacha posh
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2022 12:09

Prömiyer yapan ‘Bacha Posh’ müzikali, sadece kız çocuğuna sahip kalabalık ailelerin, ‘ele güne karşı rezil olmamak’ düşüncesiyle kızlarından birini ‘erkek çocuk’ gibi yetiştirmelerinin hikâyesini anlatıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk hip hop müzikali olma özelliği taşıyan ‘Bacha Posh’, CerModern’de gerçekleşen prömiyeriyle sanatseverlerle buluştu. Oyun, erkek gibi giydirilen küçük kız çocuklarının hikâyesini aktarıyor. Londra Üniversitesi’nde doktora yapan Onur Yüce’nin hem yazdığı hem de müziklerini besteleyip yönettiği oyunun koreografisini Onur Dilek üstlendi. Onur Yüce, oyunla ilgili olarak, “Bacha Posh müzikalinde sadece kız çocuğuna sahip kalabalık ailelerde, ebeveynler kızlarından birini ele güne karşı rezil olmamak adına erkek gibi giydiriyor ve evlenecekleri güne kadar onlardan bir erkek çocuk gibi davranmasını bekliyor. Erkek taklidi yapan bu kızlar işe gidiyor, alışveriş yapıyor... Kısacası aileye katkıda bulunuyor. Çünkü kız olarak evden çıkmaları, perdeyi açmaları bile yasak! Kadın olmanın hiç olmakla eş değer olduğu topraklarda, erkek gibi davranmaya çalışan küçük kızlar, bilinmeze doğru böylece adım adım ilerliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bir var olma biçimi: Bacha posh


Ayşenur Kılınç, Berke Can Kuyucular ve Kaan Karşıyakalı’nın rol aldıkları oyunun bir sonraki temsili 12 Ekim’de saat 20.00’de CerModern’de olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!