Bir tarih de Kılıçlar’dan

Güncelleme Tarihi:

Bir tarih de Kılıçlar’dan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 17:15

İnşaatına, 2012’de başlanılan ve her fırsatta “En kısa sürede hizmete girecek” denilerek defalarca tarih verilen 112 Acil Çağrı Merkezi ile ilgili bir tarih de Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar’dan geldi: “12 Ekim’de tüm kurumlarla entegrasyonu sağlanarak, hizmete açılacak.”

Haberin Devamı

Eski Ankara Valisi Alaaddin Yüksel döneminde temeli atılan ve tüm acil çağrıları tek bir numarada toplamayı amaçlayan Varlık Mahallesi’ndeki Ankara Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi’ni, yeni Vali Mehmet Kılıçlar gezdi.
Haziran ayında yaptığı inceleme sırasında “En kısa sürede hizmete açılacak” şeklinde açıklama yapan Vali Kılıçlar, bu defa net tarih verdi. Vali Kılıçlar, yaptığı son inceleme gezisinde merkezin 12 Ekim’de tüm kurumlarla entegrasyonu sağlanarak, hizmete açılacağını duyurdu.
Acil yardım talep ve ihbarların çeşitli kurumlara ait 110, 155, 156, 112 ve benzeri acil yardım telefonlarına yapıldığını, ancak çok sayıda acil yardım numarası olması nedeniyle uygulamada zorluklar yaşandığını ifade eden Vali Kılıçlar, şunları söyledi:
“Karşılaşılan olayların hangi kurumu veya kurumları ne derecede ilgilendirdiği veya önceliğin hangisinde olduğu hususunda tereddüde düşülmesi ve birkaç kurumu ilgilendiren bir olay karşısında tüm kurumlara ait irtibat telefonları bilinse bile, farklı numaraların aranmak durumunda kalınması nedeniyle zaman ve kaynak israfı yanında hayati önemdeki olaylarda can ve mal kayıpları da yaşanabilmektedir. 112 Acil Çağrı Merkezi’nin tam olarak hayata geçirilmesiyle, kurumlar arasındaki koordinasyon hızlı ve etkin bir şekilde temin edilecek, dolayısıyla olası hadiselere müdahale konusunda ciddi bir zaman ve kaynak tasarrufu sağlanacaktır. 12 Ekim’de tüm kurumların entegrasyonu sağlanacak. Çağrı merkezini arayan vatandaşlarımız çok daha hızlı ve kolay bir hizmet alacak. Bu vesileyle Ankara 112 Acil Çağrı Merkezi’nin hizmete alınmasında emeği geçen herkese teşekkür eder, tüm çalışanlara başarılar dilerim.”

Haberin Devamı

EN KISA SÜREDE AÇILAMADI

Eski Vali Alaaddin Yüksel’in her fırsatta, “En kısa sürede hizmete açılacak” açıklamasını yaptığı ve bir türlü açılamayan Ankara Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi’yle ilgili olarak, Eski İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Ceylan da 2013 yılı mayıs ayında açacaklarını söylemişti. Ceylan, “İhale bedeli 5 milyon 241 bin TL olan merkezin yapımını, belirlediğimiz tarihten önce bitirmeyi hedefliyoruz” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!