Bir milyon iyi insan aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Bir milyon iyi insan aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2008 00:00

Makromarket, Türk Kızılayı ile imzalanan protokol kapsamında, "1 milyon iyi insan arıyoruz" kampanyasının gönüllü kan bağışçısı oldu.

Makromarket Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen protokolde bir konuşma yapan Makromarket Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Songör, "Kızılay’a yardımcı olmayı, insan olarak kendimize yardımcı olmak olarak görüyoruz. Bu tarz uygulamaları her zaman desteklemeye gayret ettik. Bundan sonra da buna devam edeceğiz" dedi.

Kan bağışı uygulamasını diğer kurumlara da tavsiye ettiğini söyleyen Songör, "İnsanlar sıkıntı yaşamadan kan bağışının önemini yeterince anlayamayabiliyor. Bir şeyi sıkıntıyı yaşadığınız anda değil, öncesinde tedbirle çözmek daha doğru bir yaklaşımdır" diye konuştu.

Protokolü Türk Kızılayı adına imzalayan Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Mehmet Sayğan ise, "Kanın insandan başka bir kaynağı yok. Kan ihtiyacını karşılamak için halkımıza ihtiyacımız var" dedi. Sayğan sözlerine şöyle devam etti:

"Türk Kızılayı olarak Türkiye’nin kan ihtiyacını karşılamak için kurumlardan ve sivil toplum kuruluşlarından büyük destek görüyoruz. 2005 yılında Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı’nın başlattığı ulusal kan programı çerçevesinde, bize ulaşamayan insanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Kurumlarla bağlantıya geçip, kurumların kendi mekanına gidiyor ve kan bağışlarını orada kabul ediyoruz. 18-65 yaşları arasında, 50 kilonun üstünde ve sağlıklı her birey kan bağışında bulunabilir. Türkiye’deki yıllık ihtiyaç 1 buçuk milyon, gönüllü kan bağışlarında topladığımız miktar ise yıllık 700 bin civarında. Bu nedenle zaman zaman kampanyalar düzenliyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının ve kurumların bizimle irtibata geçmesini istiyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!