Bir devir kapandı yeni dönem başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Bir devir kapandı yeni dönem başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2021 23:18

Kırmızı-siyahlı ekibin olağanüstü genel kurulunda, tek listeyle gidilen seçimde yeni başkan Niyazi Akdaş oldu. Murat Cavcav onur ve gururla görevi yerine getirdiğini belirtirken Akdaş, gelecek adına umutlu mesajlar verdi.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde olağanüstü genel kurul yapıldı ve Niyazi Akdaş’ın başkan seçilmesiyle birlikte, kırmızı-siyahlı ekipte yeni bir dönem başladı. İlhan Cavcav’ın uzun yıllar başkanlığı yürüttüğü, vefatından sonra oğlu Murat Cavcav’ın bayrağı teslim alıp, 44 yıl Cavcav soyadını devam ettirdiği 98 yıllık kulüpte, bir devir kapandı, bir gelenek tarih oldu.
Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde salgın tedbirleri kapsamında açık havada organize edilen genel kurulda, divan başkanlığını Hasan Gerçeker yaptı. Faaliyet ve yönetim kurulu raporlarının oy çokluğu ile ibrasının ardından, Akdaş’ın başkan adayı olduğu tek liste ile seçime gidildi. Akdaş, genel kurula katılan delegelerin 184’ünün oyunu alarak başkan seçildi.

İNSAN KARDEŞİNİ SEVMEKTEN VAZGEÇER Mİ

Murat Cavcav, genel kurulda duygulu bir veda konuşması yapıp şunları söyledi:
“Bugüne kadar en fazla iki kelimenin eksikliğini hissettik, saygı ve sevgi. 2 kelime çok şeyi değiştirebilirdi ama olmadı.
Umarım bugünden sonra saygı ve sevgi camiamızdan eksik olmaz. Gençlerbirliği, ailemin bir parçası, babamı paylaştığım bir kardeş benim için. Büyük camiada başkanlık görevi nasip oldu. Onur ve gururla bu görevi yerine getirdim. Eleştirilecek pek çok nokta muhakkak var ancak şunu bilmenin gönül rahatlığıyla görevimden ayrılıyorum. Ne Gençlerbirliği’nin bir kuruşuna tamah ettim ne de Gençlerbirliği’nin menfaatini kendi menfaatimden geride tuttum. Eleştirmek, hakaret etmek, yaftalamak, çamur atmak kolay. 4 yıl boyunca içeride ve dışarıda sürekli hedef oldum. Bazen dost bildiklerimin, bazen de eskilerin ürettiği dedikodularla yaralar aldım.
Kanımın rengini merak eden de oldu, baba sevgimi sorgulayan da. İnsan kardeşini sevmekten vazgeçebilir mi? Ben Gençlerbirliği’ni sevmekten vazgeçmedim. Gençlerbirliği’ne başkan olmak da aday olmak da kolay değil. Ben ve birlikte yürüdüğüm arkadaşlarım, hatalarımızı da doğrularımızı da üstlenerek görevden ayrılıyoruz. Bugünden sonra kardeşinin, Gençlerbirliği’nin mutluluğunu isteyen bir taraftarım. Gençlerbirliği’ni iyi yerlerde, armayı zirvede görmek benim mutluluğum olacak. Hiçbir zaman Gençlerbirliği’nin gönlümdeki yeri değişmeyecek.”

BU KULÜBÜN KOLTUĞUNA ASLA YAPIŞMAYACAĞIM

Gençlerbirliği’nin yeni başkanı seçilen Niyazi Akdaş, çok değer verdiği birçok delegenin ısrarı üzerine aday olmayı kabul ettiğini belirtip, şöyle konuştu:
“Bu kulüp için hapse giren eski başkanlarımızdan Hasan Şengel’e, futbolun Anadolu’ya yayılmasına öncü olan Orhan Şeref Apak’a, bizlere bu tesisleri kazandıran 35 yıllık dostum İlhan Cavcav’a çok teşekkür ediyorum. İlhan ağabey rahat uyu inşallah bu kulübü yine borçsuz günlere getireceğiz. Yalnız olmadığımı, şahsıma olan desteğin her geçen gün artarak devam ettiğini gelen telefonlardan, mesajlardan görüyorum. Sayın Murat Cavcav’ın şerefinden, namusundan, dürüstlüğünden bir nebze şüphem yok. Ama kulübün yanlış yönetildiği kanaatindeyim. Yanlış insanların, yanlış fikirler verdiğini ve icraatlar yaptırdığını düşünüyorum. Yoksa Murat Bey son derece ahlaklı bir insan. Her ne kadar sayın Cavcav toplam borç miktarı 90 milyon TL diyorsa da rakamlar yaklaşık 130 milyon TL gibi bir borç olduğunu gösteriyor ve kur farkından dolayı her gün artıyor. Nedendir, nasıl olmuştur bunlara da girmek istemiyorum. Bu borcun altından kalkmak için birlik beraberlik zamanıdır. Eski yeni demeyip, hepimizin el ele verip, taşın altına elimizi sokup kulübümüzü bu açmazdan kurtarmamız gerekiyor. Şahsıma gösterilen bu teveccüh azaldığı ve kulübümün menfaatlerini yeteri kadar koruyamadığımı hissettiğim takdirde asla koltuğa yapışmayacağım.”

KURUMSALLAŞMA ADINA ADIMLAR ATMAMIZ GEREK

“Öncelikle kısa, orta ve uzun vadeli planlar yapacağız. Kurumsallaşmanın gereklerini yerine getireceğiz. Şirketleşme konusu gündeme getirilmeli, belirlenecek komisyon bunun yararlarını ve zararlarını incelemeli. Şeffaflık bizim için çok önemli, en büyük şiarlarımızdan biri de bu olacak. Üyelerimiz ya da Ankaralı hemşerilerimizin kırmızı-kara sevgilerini pekiştirmek için kampanyalar yapacağız. Kulübün web sitesinde kimden ne aldık, nereye harcadık tek tek anlatacağız. Taraftarımız ve basın mensuplarımızla her zaman temas içinde olacağız. Seçim için üye yapılmış üyeleri ayıklayacağız. Harcamalarda azami tasarrufa gideceğiz. Sezon başında gelirlere göre gider bütçesi yapacağız ve o bütçe içinde kalacağız. Toplanan ilave paralarla borç ödemelerini gerçekleştireceğiz. Belediyeler, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, federasyon ve diğer devlet kurumları ile iyi ilişkiler kuracağız. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinden azami katkı sağlamaya çalışacağız. Bugünden itibaren en büyük hedefimiz aldığımız bu onurlu görevi yönetim kurulunda görevli arkadaşlarımızla birlikte şerefimizle tamamlayıp, bizden sonra bayrağı devralacak arkadaşlara bizlerle aynı heyecanı duyacakları projeler ve daha güçlü bir Gençlerbirliği bırakmak olacak. Gençlerbirliği sahipsiz değildir. Biz gideriz, bu koltuklara başka kırmızı kara sevdalıları oturur.”

Bir devir kapandı yeni dönem başlıyor


AKDAŞ’IN YÖNETİM KURULU LİSTESİ:

Niyazi Akdaş, Arif Ölmez, Dide Özdikmen, Eraslan Er, Esra Özel, İlke İğrek, İsmet Beltan, K. Kudret Hatipoğlu, Kubilay Güvenç, Mehmet Soylu, Muammer Akyüz, Paşa Murat Barut, Murat Karahan, Ö. Erdem İncesu, Sinan Aydın, Şahap Yaralı, Talip Çankırı, Taner Yıldırım ve Ünal Ünaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!