Bir ayda iki zafer

Güncelleme Tarihi:

Bir ayda iki zafer
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2021 23:25

Önce, Avrupa şampiyonu olup altın madalyayı boynuna asan Reçber, ardından da kota mücadelesini kazanıp, Tokyo’da düzenlenecek yaz olimpiyat oyunlarında, yarışma hakkını elde etti.

Haberin Devamı

Milli tekvandocu Hakan Reçber, bir aylık süreçte iki önemli başarıya imza attı. Başkentli sporcu, önce Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da düzenlenen Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda birinci olup altın madalya alırken, ardından yine Sofya’da organize edilen olimpiyat kota mücadelesini kazanıp, 2021 yılına ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılma hakkı elde etti.
Sofya’daki Tokyo Olimpiyatları Tekvando Avrupa Kıta Elemeleri’nde Türkiye’yi Hakan Reçber ve Emre Kutalmış Ateşli temsil etti.
Her sıklette iki sporcunun kota alacağı elemelerde Hakan Reçber, olimpiyat vizesi kazanırken, Emre Kutalmış Ateşli rakibine son saniyede verdiği puanla Tokyo 2020’nin uzağında kaldı.
Elemelere 1 numaralı seri başı olarak katılan Hakan Reçber, erkekler 68 kiloda ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra, ikinci turda Macaristan’dan Levente Jozsa, çeyrek finalde ise İsveç’ten Ali Alian’ı yenerek kota maçı yapmaya hak kazandı. Ev sahibi Bulgaristan’dan Vladimir Dalakliev ile karşılaşan Hakan Reçber, büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada rakibini 10-9 mağlup ederek, Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları kotasını aldı.
Hakan Reçber’in kazandığı kotayla, tekvandoda Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil edecek sporcu sayısı 5’e yükseldi. Daha önce kadınlarda; Rukiye Yıldırım, Hatice Kübra İlgün, Nur Tatar ve Nafia Kuş olimpiyatlara katılma hakkı kazanmıştı.

Bir ayda iki zafer


ANTRENÖRÜ TAZEGÜL’ÜN İZİNDEN GİDİYOR

Spor yapmak bir yana, yürümesini bile kısıtlayan nörolojik bozukluk transvers miyelit (TM) hastalığını çok sevdiği tekvando sayesinde yenen Hakan Reçber, başarılarına yenilerini eklemeyi sürdürüyor.
2015’te yakalandığı hastalığı, hayalini kurduğu şampiyonluklar sayesinde 1,5 yılda atlatan milli tekvandocu, önce gençler dünya şampiyonluğuna (2016), daha sonra da ümitler Avrupa şampiyonluğuna (2017) ulaştı.
Rusya’nın Kazan kentinde düzenlenen 2018 Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda ikinci olan Hakan, büyükler kategorisinde ilk Avrupa şampiyonluğunu Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da erkekler 63 kiloda elde etti.
Olimpiyatlarda elinden gelenin en iyisini yapacağını aktaran Reçber, şöyle konuştu:
“Senenin sonunda Dünya Tekvando Şampiyonası yapılacak. Orada ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. 2012 Londra Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan ve 2019’dan bu yana Tekvando Erkek Milli Takımı’nda teknik direktörlük görevini yürüten Servet Tazegül ile çalıştığımız için çok şanslıyız. Servet hocamız gerçekten dünyanın idol aldığı bir adam. Taktik, zeka olarak antrenmanda bize verebileceğinin en iyisini veriyor. Bizi çok destekliyor. Onunla çalışmak gerçekten büyük bir gurur. Hepimiz bundan mutluluk duyuyoruz. TM hastalığı beni çok zorladı. Bu hastalığı yenmemde tekvandoya olan tutkum büyük rol oynadı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!