Bin 919 fidan toprakla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Bin 919 fidan toprakla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 15:41

‘Yeşilin Başkenti’ projesine destek olmak için bir araya gelen 200’den fazla gönüllü çevreci, Batıkent Dikim Alanı’nda bin 919 fidanı toprakla buluşturdu.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), kentteki yeşil alan sayısını arttırmak ve hatıra ormanları oluşturmak için geçen yıl hayata geçirdiği ‘Yeşilin Başkenti’ adlı proje kapsamında bin 919 fidanı daha toprakla buluşturdu. İstanbul Gençlik Platformu ile Hollanda’dan projeye destek vermek için gelen Gülşah Yudu’nun da aralarında yer aldığı 200’den fazla gönüllü çevreci, Batıkent Dikim Alanı’na fidan dikti. İstanbul Gençlik Platformu Başkanı Doğa Can Coşar, projeye destek vermekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Ata’mızın yaptığı gibi İstanbul’dan Ankara’ya yolculuk yapmak istedik ve burada da bir iz bırakmak istedik. Bin 919 adet fidanı toprakla buluşturuyoruz. İstanbul’dan gelen gençler olarak burada toprakla buluşturduğumuz fidanlar gibi bizler de ‘Cumhuriyetin fidanları’ gibi kök salacağız, ülkemizin ve Ata’mızın emanetine sahip çıkacağız” diye konuştu.

Bin 919 fidan toprakla buluştu


GÜZEL BİR ANKARA DİLİYORUM

‘Yeşilin Başkenti’ projesine Hollanda’dan Ankara’ya gelerek diktiği 38 fidanla destek olan Gülşah Yudu “Daha güzel daha yeşil bir Ankara diliyorum” çağrısı yaptı. ABB yetkilileri kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşların ‘yesilinbaskenti.com’ adresi üzerinden kredi kartıyla kendi ismine ya da hediye etmek istediği kişi adına fidan siparişi verebileceği bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!