Bin 150 ortaklı proje

Güncelleme Tarihi:

Bin 150 ortaklı proje
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2016 02:00

Toptan ve perakende satışın bir çatı altında olacağı 9 bin metrekare büyüklüğündeki GİMAT Gross, 2017’de açılacak. Bin 150 sermaye ortaklı projenin marka olacağını belirten GİMAT Yönetim Kurulu Başkanı Recai Kesimal, “Türkiye’nin en büyük mağazası olacak” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin gıda sektöründe en büyük organize toptancılık merkezlerinden biri olan Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancıları (GİMAT), kuruluşunun 41’inci yılında temelini attığı GİMAT Gross inşaatının yüzde 30’u tamamlandı. Toptan ve perakende satışı bir çatı altında buluşturacak proje hakkında bilgi veren GİMAT Yönetim Kurulu Başkanı Recai Kesimal, şunları söyledi:
“Projeyi ortaya koyduğumuzda 4 gün gibi kısa bir sürede bin 500 pay ve bin 150 ortaktan oluşan büyük bir sermayeye ulaştık. 28 bin metrekare arazi üzerinde içinde hem toptancı üssü bulunan hem de 9 bin metrekaresinde tüketiciye doğrudan hizmet verebilen büyük bir market ortaklığının temelini attık. İnşaatta yüzde 30 oranına ulaştık. 2017 yılının mayıs ya da eylül ayında birinci etabının açılışını yapacağız. 

Haberin Devamı

ULUSLARARASI REKABET

9 bin metrekare ile Türkiye’nin en büyük mağazası olacak. Bir bölümünü de GİMAT’lı toptancıyı besleyen bir üs yapacağız. Aylık mutfak gideri bin TL olan bir aile GİMAT Gross’a gelirse bu ihtiyaçlarını en fazla 800 TL’ye karşılayabilecek. Yani en az yüzde 20 kâr sağlayacaklar. Yaklaşık bin kişiye de iş kapısı açılacak. Türkiye’de gıda pazarının yüzde 61’i yabancı sermayenin elinde. Bu yüzden uluslararası hizmet veren market zincirleri ile rekabet edebilecek ulusal bir markanın temellerini atmak zorundayız. Bu noktada ulusalcı olmak zorundayız. Ankara’dan sonra İstanbul, İzmir, Adana, Antalya’da şubeleşeceğiz. Projemizi daha sonra hem Türkiye hem de dünyada nerede talep varsa oraya götüreceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!