Bilkent Üniversitesi’nde Tempo rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Bilkent Üniversitesi’nde Tempo rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2012 00:00

Gazete Bilkent’in düzenlediği gazetecilik seminerinin ilk konuğu Tempo dergisi yayın yönetmeni Ayşegül Savur’du. Savur, iki günlük eğitimde öğrencilere dergiciliği ve Tempo’yu anlattı.

Haberin Devamı

Gzate Bilkent’in düzenlediği gazetecilik seminerinin ilk gününde Ayşegül Savur, katılımcılara Türk medyası ve dergiciliği hakkında genel bilgiler verirken, ikinci gün Tempo’nun haftalık yayından aylık sürece geçişinde neler yaşandığını, sayfaların nasıl hazırlandığını anlattı, kullandıkları yerli ve yabancı basın kaynakları hakkında detaylı bilgi verdi. Dergiyi hazırlarken yazının üslubunun ve fotoğrafın kalitesinin gazeteye göre çok daha fazla ön planda olduğunu vurgulayan Savur, dergi haberciliğinin vazgeçilmezlerini sıraladı.

Bir dergi yazısında anlatımın önemini vurgulayarak, fotoğraf seçiminin nasıl olması gerektiği üzerinde durdu. Çarpıcı başlığın bir dergi yazısının en önemli unsurlarından olduğuna dikkat çekti. Verdiği bilgileri sayfalar üzerinde çeşitlendiren Savur, daha sonra katılımcıların merak ettiği soruları yanıtladı. İki günlük eğitimin sonunda Gazete Bilkent yöneticileri, Savur’a plaket takdim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!