Bilişim için iş birliği

Güncelleme Tarihi:

Bilişim için iş birliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2022 16:15

ABB ve TÜSİAD, Ankaralı girişimci gençlere eğitim vermek amacıyla bir protokol imzaladı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, amaçlarının Ankara’yı bilişim alanında dünya markası hâline getirmek olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) ile Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği(TÜSİAD) arasında, gençlere girişimcilik alanında eğitimlerin verilmesi, ortak çalışma ortamlarının sağlanması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Protokolün imzalarını ABB Mansur Yavaş ile TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski attı. Protokolle, Kuzey Yıldızı Teknoloji Merkezi ve Dikmen Vadisi Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde girişimci gençlere destek verilecek. Ankara’yı bilişim alanında dünya markası hâline getirmeyi amaçladıklarını vurgulayan ABB Başkanı Mansur Yavaş, akıllı tarım uygulamalarına değinerek şunları söyledi:

BİLİŞİMLE TARIM BULUŞTURULMALI

“Bilişimle tarımı buluşturarak hem bilişimde öne geçelim hem de tarımı tekrar ayağa kaldıralım istiyoruz. Tarıma uygun burası. Teşvik edici şeyleri bilişimle yan yana getirmek lazım. Üniversitelerin, sektör temsilcileriyle bir araya gelmesi gerekiyor. ‘Bilişim ve Tarım Kurultayı’ yapılması gerektiğini düşünüyorum. Çiftçilerimize Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki örnekleri gösterebilmemiz lazım. Üniversitelerle buradaki çalışma sistemini de oturtmamız lazım. Silikon Vadisi’ndeki mentorlarla görüştürmek ve gençlerimizin burada olmalarını sağlamak istiyoruz.”

GELECEĞİN ÖNEMLİ SEKTÖRÜ OLACAK

Bilişim sektörünün geleceğin en önemli sektörlerinden biri olacağını ifade eden TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski de Ankara’nın bu alanda öne çıkması ve beyin göçünü tersine çevirmesi için destek olmaya devam edeceklerini belirtti. Kaslowski, “Silikon Vadisi ziyaretimizde bir fikir edinmiştik. Gençlerin yaratıcılığı, girişimciliği, onlara mentorluk yapabileceği, eğitim alabilecekleri yerler vardı. Geçen sene İzmir’de şimdi de Ankara’da ikinci iş birliğimiz olacak ve buradan akıllı şehirler çözümleri çıkacak” dedi.

Bilişim için iş birliği

Yavaş, Kaslowski’ye Dikmen Vadisi Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’ni gezdirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!