Bilirkişiye itiraz

Güncelleme Tarihi:

Bilirkişiye itiraz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2006 00:00

Gençlerbirliği’nin olağan kongresinin iptali ile ilgili açılan dava, 20 Aralık’ta yeniden görüşülecek. Alternatif yönetimin lideri Atilla Aytek’in, bilirkişinin hazırladığı rapora tepki gösterdiği öğrenildi.

GENÇLERBİRLİĞİ’nin 14 Mayıs 2006 tarihinde yapılan olağan kongresinin iptali istemiyle açılan dava, 20 Aralık’a ertelendi. Davanın görüşülmesine önceki gün 25. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde devam edilirken, alternatif yönetiminin lideri Atilla Aytek, bilirkişinin hazırladığı rapora tepki gösterdi. Aytek, bilirkişinin reddini isteyeceklerini söyledi.

Süre talebinde bulunuldu

Duruşmada, hakim Ahmet Kahraman bilirkişi raporunun geldiğini belirterek, taraflara bu konudaki görüşlerini sordu. Aytek’in avukatı Oğuzhan Buhur bilirkişi raporunu önceki gün aldıklarını belirtip, süre talebinde bulunurken, Gençlerbirliği avukatları, davanın reddine karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, taraflara süre vererek duruşmayı erteledi.

Bilirkişi raporunda, avukatlara hukuk dersi verilmeye çalışıldığını ve hakaret edildiğini ileri süren Aytek, duruşma sonunda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Rapor, teknik bir rapor olması gerekirken, çok yönlü olarak hazırlanmış. Gelecek duruşmada bilirkişinin reddini isteyeceğiz. Biz mahkemeye, hukuka ve kanunlara saygılıyız.

Rapor gizli tutuldu

Ama bilirkişinin konunun sınırlarının dışına çıktığını görüyoruz. Önceki gün akşama kadar bilirkişinin kim olduğu ve raporu hakkında bilgimiz yoktu. Çünkü tamamen gizli tutularak verilmiş bir bilirkişi raporu vardı. Ben, avukatlara fırça atan bir bilirkişi raporunu ilk defa görüyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!