Biberonlar hayatım oldu

Güncelleme Tarihi:

Biberonlar hayatım oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 14:42

Erde ve Eliz Anaç ikiz kardeşler ülkemizde her yıl doğan 150 bin prematüre bebekten biri.

Haberin Devamı

Anne Beril Anaç 2014 senesinde onları dünyaya getirdiğinde 33 haftalıklardı. 2 kilo 146 gram ağılığında dünyaya gelen Erde, doğumunun ardından yaşadığı nefes alma sorunları nedeniyle 17 gün boyunca makinalara bağlı yaşadı. İkizi Eliz ise 1 kilo 304 gram doğdu. Gelişim sorunları nedeniyle 35 gün boyunca hastaneden çıkamadı. Ankara Güven Hastanesi’nde dünyaya gelen ikizler bugün 3 yaşında ve 17 Kasım Dünya Prematüre Günü’nde düzenlenen özel bir etkinlikle doğum günlerini kutladı. Çocuklarının hayata bağlanmasının ardından çalıştığı işi bırakan ve sosyal medya üzerinden prematüre annelerle yaşadıklarını paylaşan anne Beril Anaç yaşadıklarını şöyle anlattı:

EN ZORU ONLARSIZ EVE GİTMEK

“Çocuklar doğduktan sonra eve onlarsız gitmek bizim için çok zordu. Onlar en zor günlerini doğduklarında yaşıyorlar. Grip soğuk algınlığı gibi hastalıklar vardır ama bizim çocuğumuz nefes almadan doğdu ve bunu yendi. Ben prematüre çocukların hayatta kaybetmeyeceklerine inanıyorum. Prematüre bebekler için en iyi biberonun basit akışlı ve kilo vermemelerine yarayan model olduğunu öğrendim. Bu biberonlara ‘Tombik biberonu’ ismini vermişler, bunlar benim hayatım oldu. İkizlerimi hayata bağlayan bu biberonlardan yola çıkarak onlara tombililer adını verdim.”

Haberin Devamı

#2TOMBILI1HAYAT

İkizlerin hayata bağlanmasının ardından işini bırakan ve restoran işletmeye başlayan Beril Anaç ‘2tombili1hayat’ adlı instagram hesabından prematüre anneleri bilgilendirecek paylaşımlarda bulunuyor. 17 binin üzerinde annenin kendisini takip ettiğini belirten Anaç, “Çocuklarım yemek yiyerek hayata tutundu. İşimden ayrılıp restoran işletmeye karar verdim. Sosyal medyadan bütün bana yazan annelere, prematürelik döneminde ve sonrasında yapılması gerekenleri anlatıyorum.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!