Beypazarı'nda festival hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Beypazarında festival hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2015 01:31

Bu yıl 22’ncisi yapılacak olan Uluslararası Beypazarı Festivali için hazırlıklar sürüyor. Festival öncesi Ankara’dan hareket edecek bir deve kervanı 3 günlük yolculuğun ardından Beypazarı’na ulaşarak, tarihi İpek Yolu’nu canlandıracak.

Haberin Devamı

12-14 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 22’nci Uluslararası Beypazarı Festivali, bu yıl ilklere imza atacak. Ankara'dan hareket edecek bir deve kervanı 3 günlük yolculuktan sonra festivalin ilk günü, tarihi İpek Yolu üzerindeki Beypazarı'na ulaşacak. Festival ayrıca kültür mozaiği oluşturarak, yabancı ülkelerden gelecek halk dansları topluluklarına da ev sahipliği yapacak. Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinin stantlarının da yer alacağı festival kapsamında geleneksel ata sporları da unutulmayacak. Türkiye Güreş Federasyonu'nun düzenleyeceği yağlı güreşler, Atlı Okçuluk Federasyonu'nca hazırlanan okçuluk müsabakaları konuklara sunulacak.

EV HANIMLARI ÇALIŞIYOR

Çeşitli yöresel ürün stantları, açılışlar, çocuklara yönelik eğlenceli aktiviteler, stand up gösterileri, konserler, halk oyunları ve animasyon ekipleri ile Beypazarı Festivali, renkli görüntülerle sahne olacak. Festival için Beypazarı'nda tüm işletmeler hazırlıklarını tamamladı. İlçenin 80 katlı baklavası, tescilli Beypazarı Kurusu, Beypazarı güveci, meşhur yaprak sarması, havuç lokumu gibi yöresel lezzetler için ev hanımları, turistik işletmelerin siparişlerini hazırlıyor. Nostalji tutkunları, Beypazarı'nda konaklamak için tarihi konaklar ve butik otelleri tercih ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!