Beypazarı’nın turizm rekoru

Güncelleme Tarihi:

Beypazarı’nın turizm rekoru
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2010 00:00

Ankara’nın tarihi konaklarıyla ünlü ilçesi Beypazarı’nı, geçen yıl 445 bin yerli ve yabancı turist ziyaret ettiği bildirildi.

Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp, yaptığı açıklamada, “Japonya, Fransa, Güney Kore gibi ülkelerden 2008’de gelen turist sayısı 40 bin iken, bu rakam geçen yıl 45 bin kişiye yükseldi. 2008’de 300 bin kişi olan yerli turist sayısı ise 100 bin kişi artarak, 400 bine ulaştı” dedi. Ziyaretçi sayısının artmasından memnun olduğunu ifade eden Özalp, yabancı turist sayısı bakımından ilk sırayı Japonların aldığını kaydetti.

Krize rağmen gerilemedi

Özalp, 18. ve 20. yüzyıl aralığında yapılmış yüzlerce tarihi konağın bulunduğu Beypazarı’nda kültür turizminin ekonomik krize rağmen gerilemediğini söyledi. Başkan Özalp, ilçenin bu yıl daha fazla turist tarafından ziyaret edilmesinin beklendiğini belirterek, ülke genelinde Beypazarı’nın tanıtımlarına ağırlık verileceklerini anlattı. Özalp, İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde düzenlenen Uluslararası Doğu Akdeniz Ülkeleri Turizm ve Tanıtım Fuarı’na da katıldıklarını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!