Beypazarı Kent Konseyi'nde yöresel tat uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Beypazarı Kent Konseyinde yöresel tat uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 09:52

Beypazarı Kent Konseyi'nde yöresel tat uyarısı

Haberin Devamı

Kemal ÇELEN/BEYPAZARI(Ankara), (DHA)- BEYPAZARI Kent Konseyi, Beypazarı Taş Mektep'te toplanarak ilçe sorunları ile ilgili istişarelerde bulundu. Kent Konseyi Başkanı Ali Pekmezcioğlu, kalite, tat ve taviz vermeden samimi imalatçılara ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Dünyada yöresel tat ve lezzetler koruma ve denetim altındadır. Bizde ise gerekli denetimden uzak oluşu, yöresel ürünlerimizde benzemezlik ve çeşitlilik arz etmektedir. Bunun nedeni ise yöresel tat ve lezzetlerin üreticilerin insiyatifine terk edilmiş olmasıdır. Geç olmadan tedbir alınmalıdır" dedi.
Kent Konseyi toplantısı, Beypazarı Kent Konseyi Başkanı Ali Pekmezcioğlu, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Başkan Yardımcısı Uğur Bağlarlı, merkezi  Ankara'da bulunan Oğuz Seğmenleri Derneği Başkanı Ayhan Ertürk, Gazi Gündüzalpin torunlarından Hırkatepeliler Dernek Başkanı, Gündüzalp Ünal Ankaralılar Derneği  Beypazarı Şubesi Başkanı Hasan Karaca, Kent Konseyi yönetimi ve Basın mensuplarının katılımı ile gerçekleşti.  Kent Konseyi Başkanı Ali Pekmezcioğlu, Beypazarı turizmi ve yöresel gıdalar hakkında yaptığı konuşmada, "Kalite, tat ve taviz vermeden samimi imalatçılara ihtiyacımız var. Dünyada yöresel tat ve lezzetler, koruma ve denetim altındadır. Bizde ise gerekli denetimden uzak oluşu, yöresel ürünlerimizde benzemezlik ve çeşiylilik arz etmektedir. Bunun sebebinin ise yöresel tat ve lezzetlerin üreticilerin insiyatifine terk edilmiş olmasıdır. Geç olmadan tedbir alınmalıdır" dedi. 
Kent Konseyi toplantısında, ilçede yeni uygulamaya başlanacak cadde kenarlarındaki park konusu, Beypazarı Festivali, İnözü Vadisi'ndeki heyelan, Uşakgölden gelen suyun ilçedeki mahalle aralarında çeşme yapılarak dağıtımı, ilaçlama, İnözü Vadisi ıslah edilen dere kenarına koşu ve yürüyüş yolu yapımı, Hıdırlık Tepesi'ndeki inşaat çalışmaları gibi konular masaya yatırıldı. Belediye Başkanı Tuncer Kaplan toplantıda basın mensuplarına ve Kent Konseyi üyelerine bilgi aktardı, bazı konular ise istişare edilerek karara bağlandı. Başkan Kaplan, "Kent Konseyi ile uyum içinde çalışııp, görüşlerini alarak istişare ediyoruz. Bundan sonra da Kent Konseyi'nin görüşlerini ve önerilerini almaya devam edeceğiz" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!