Beypazarı festivaline sanayi fuarı desteği

Güncelleme Tarihi:

Beypazarı festivaline sanayi fuarı desteği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2010 00:00

Beypazarı Belediye Başkanlığı, 5-6 Haziran’da yapılacak 11. Beypazarı Festivali’nin tanıtımı amacıyla, yöreye özgü ürünlerin sergilendiği “Beypazarı Kültür ve El Sanatları” sergisi açtı.

Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp, Altınpark Ankara Evi’nde düzenlenen serginin açılışında yaptığı konuşmada, festival öncesi tanıtım yapılması amacıyla, yöresel ürünleri içeren sergi açtıklarını bildirdi. Özalp, şunları kaydetti:

“Beypazarı’nı ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak istiyoruz. Bu yıl düzenlenen festivalde kültür ve turizmin yanı sıra özellikle maden sektöründe de büyük atılım yaptığımızı anlatmak istiyoruz. Beypazarı ayrıca sanayide de gelişme başlatmıştır. Aynı etkinlik kapsamında Sanayi Fuarı da açılacak. Bu alanda da sanayi ürünleri, otomobil, hırdavat, iş makineleri gibi ürünler sergilenecek. Son derece hareketli ve canlı bir festival yapacağız. Herkesi 5-6 Haziranda Beypazarı’na bekliyoruz.”

Bindallıdan damat tatlısına

Beypazarı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Çalışkan da konuşmasında, festival kapsamında “Ticaret Sergisi” açılacağını belirterek, festivalin, turizm, kültür ve ekonomik anlamda katkı sağlayacağına dikkat çekti.

Altınpark Ankara Evi’nde açılan “Beypazarı Kültür ve El Sanatları” sergisinde yöreye özgü bindallı giysiler, işlemeli örtüler, gümüş takılar ile Beypazarı kurusu, yaprak sarma, cevizli baklava, damat tatlısı gibi yöreye özgü yemek ve tatlılar tanıtılıyor.

Stantlarda satışın da yapıldığı sergi 16 Nisan Cuma gününe kadar açık kalacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!