Beypazarı Festivale Hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Beypazarı Festivale Hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2015 11:48

Her yıl Haziran ayında Uluslararası boyutta gerçekleştirilen ve bu yıl 22.si yapılacak Beypazarı Festivali için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.
Osmanlıdan günümüze buram buram tarih kokan, yıllar boyu gümüşü, bakırı, demiri, deriyi, ipeği işleyen ellerin sanatı saklı kültür ve turizm kenti Beypazarı, 22.Uluslararası Beypazarı Festivali için gün sayıyor.
12-13-14 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek festival, bu yıl bir adım öteye geçerek ilklere de imza atmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Ankara’dan hareket edecek bir deve kervanı 3 günlük yolculuktan sonra festivalin ilk günü, tarihi İpekyolu üzerindeki Beypazarı’na ulaşacak. Festival ayrıca kültür mozaiği oluşturarak, birçok yabancı ülkelerden gelecek halk dansları topluluklarına da ev sahipliği yapacak.
Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinin stantlarının da yer alacağı festival kapsamında geleneksel ata sporlarımız da unutulmuyor. Türkiye Güreş Federasyonu’nun düzenleyeceği yağlı güreşler, Atlı Okçuluk Federasyonu’nca hazırlanan okçuluk müsabakaları ve cirit müsabakaları ile dolu dolu bir program konukları bekliyor.
Çeşitli yöresel ürün stantları, açılışlar, çocuklara yönelik eğlenceli aktiviteler, stand up gösterileri, konserler, halk oyunları ve animasyon ekipleri ile Beypazarı Festivali her yıl olduğu gibi bu yıl da çok renkli görüntülerle misafirlerine kapılarını açmayı bekliyor.
Festival için Beypazarı’nda tüm işletmeler de hazırlıklarını tamamladı. Beypazarı’nın 80 katlı baklavası, tescilli Beypazarı Kurusu, Beypazarı Güveci, meşhur yaprak sarması, havuç lokumu gibi yöresel lezzetleri için ev hanımları turistik işletmelerin siparişlerini hazırlıyor. Beypazarı’nda konaklamak için modern otellerin yanı sıra, nostalji tutkunları için tarihi konaklar ve butik oteller de bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!