Beynam’da temiz adım

Güncelleme Tarihi:

Beynam’da temiz adım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2023 14:16

Ankara’daki farklı kurum ve topluluklar, Beynam Ormanı’nda ‘plogging’ (doğa sporu ile doğa temizliği) etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte bir kamyon dolusu çöp toplandı. Katılımcılarla birlikte çöp ve atık toplayan Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ilıkan, “Gördüğümüz manzara bizi üzdü. Ankara’nın akciğeri olan Beynam Ormanı için daha hassas olmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

Başkentte 15 farklı kurum ve topluluğun katılımıyla Beynam Ormanı’nda ‘plogging’ (doğa sporu ile doğa temizliği) etkinliği düzenlendi. ‘Beynam Plogging’ isimli etkinlikte katılımcılar hem yürüyüş yaptı hem de orman içerisinde çöp topladı. Belli bölgelerde gerçekleştirilen çevre temizliği sonunda çöpler ve atıklar geri dönüşüm için türlerine göre de ayrıştırıldı. Etkinliğin sonunda bir kamyon dolusu çöp toplandı. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gençlerin yoğun katılımıyla yapılan etkinlikte hem spor hem de erişilebilir doğa kavramının faaliyete geçirilmesi amaçlandı. Etkinlik sonunda en çok çöp toplayan takıma da hediyeler verildi. Müzik ve diğer aktivitelerle doğada keyifli bir gün geçirildi.

GÖRDÜĞÜMÜZ MANZARA BİZİ ÜZDÜ

Beynam’da temiz adım

Haberin Devamı

Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ilıkan da katılımcılarla birlikte çöp ve atık topladı. Bu tür etkinliklerin yaygınlaşması gerektiğine dikkat çeken Ilıkan şunları söyledi: “Beynam Ankara’nın akciğerleri niteliğinde bir orman. Ankara kent merkezine en yakın doğal orman olan bu alana göz bebeğimiz gibi bakmalıyız. Kent sakinlerinin günlük koşuşturmacadan bunaldıklarında en yakın kaçış noktalarından birisi burası. Düzenlenen etkinlikte gördüğümüz manzara bizi üzdü. Ankara’nın akciğeri olan Beynam Ormanı için daha hassas olmalıyız.

GENÇLERİN HASSASİYETİ TAKDİRE ŞAYAN

Buraya gelen herkesin arkasında bıraktığı çöpün doğa için bir tehlike olduğunun farkında olması lazım. Ata’mızın bize hediye ettiği 19 Mayıs gibi anlamlı bir günde genç arkadaşlarımızın böyle bir etkinliği yapmaları çok anlamlı. Gösterdikleri hassasiyetle kapsamlı bir temizlik çalışması yaptılar. Gençlerin hassasiyeti takdire şayan. Toplumun her kesiminin aynı duyarlılığı göstermesi gerekiyor. Ben etkinlikte emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ediyorum. Umarım bu tür etkinlikler yaygınlaşır. Biz de elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam ederiz.

Haberin Devamı

FARKLI KESİMLERDEN GENİŞ KATILIM

Beynam’da temiz adım

Yollarda Sevgi Dağıtanlar Derneği (YOLSEV-DER ANKARA) Başkanı Ömer Aldemir ve Herkes İçin Motor Sporları’nın öncülüğünde düzenlenen etkinlikte Gölbaşı Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara Gözetmen Kurulu, Tüm Bisiklet Dernekleri Federasyonu, GÜYAP, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Beynam Park Orman, Ankara Üniversitesi Hayvan Dostları Topluluğu, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Doğa ve Çevrecilik Topluluğu, Türk Sanayi ve İş Adamları Vakfı, Ankara Motosporları Platformu, Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği, Ankara Kent Konseyi gibi birçok kulüp ve kurum katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!