Beyazperdenin engelsiz filmleri

Güncelleme Tarihi:

Beyazperdenin engelsiz filmleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 14:55

"Ankara Engelsiz Filmler Festivali", bu yıl 18-23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalde uzun, kısa ve belgesel olmak üzere toplam 35 film yer alıyor.

Haberin Devamı

Türkiye ve dünya sinemasının en iyi örneklerinden oluşan film programı ile yan etkinliklerini görme, işitme engelli bireyler için erişilebilir bir formatta sunan Ankara Engelsiz Filmler Festivali, geri sayıma başladı. Festivalin açılış töreni 18 Mayıs Perşembe günü, “Engelsiz Yarışma” ödüllerinin sahiplerini bulacağı tören ise 23 Mayıs Salı günü Goethe-Institut Ankara’da düzenlenecek.
Festivalde bu sene uzun, kısa ve belgesel olmak üzere toplam 35 film, "Engelsiz Yarışma", "Türkiye Sineması", "Dünyadan", "Engel Tanımayan Filmler", "Uzun Lafın Kısası", "Çocuklar İçin", "Sinema Tarihinden" ve "Otizm Dostu Gösterim" tematik başlıklarla yer alacak.
Tüm filmler, göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar için işaret dili ve ayrıntılı alt yazı ile gösterilecek. Festival filmlerinin erişilebilirlik uygulamaları ise "Sesli Betimleme Derneği" tarafından hazırlanacak. Gösterimler sonrası film ekipleriyle yapılan söyleşiler ve atölye çalışmaları işaret dili çevirmeni eşliğinde gerçekleşecek, açılış ve ödül törenlerinde ise işaret dili çevirisinin yanı sıra sesli betimleme yapılacak. 

Haberin Devamı

SANAL GERÇEKLİK TEKNOLOJİSİ

Festival bu sene de yan etkinliklerine bir yenisini daha ekleyerek, festival seyircilerini iki farklı proje sayesinde sanal gerçeklik teknolojisi ile tanıştıracak. 2015'ten beri Cannes, Berlin, Sundance, Locarno, Toronto gibi önemli film festivallerinin programlarında kendine yer bulan sanal gerçeklik deneyimleri, seyircilerin sanal gözlük aracılığı ile interaktif bir deneyim yaşamasını sağlayacak. Bu sene de tüm gösterimlerini ve yan etkinliklerini ücretsiz gerçekleştirecek festival hakkında ayrıntılı bilgiye, “www.engelsizfestival.com” internet adresinden ulaşılabilecek.

ESKİŞEHİR VE İSTANBUL DA VAR

Öte yandan, bu yıl “Engelsiz Filmler Festivali” olarak yoluna devam edecek festival, Eskişehir’de 5-7 Mayıs, İstanbul’da ise 12-14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!