Beyaz perdede bu hafta

Güncelleme Tarihi:

Beyaz perdede bu hafta
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 14:52

Bu hafta 3’ü yerli olmak üzere 8 film beyaz perdeye geliyor. Denzel Washington’un başrolünde oynadığı ve geçmişinden kurtulmaya çalışan bir suikastçının hikâyesini anlatan ‘Adalet 3: Son’, Londra’da tek başına yaşadığı sırada aniden hayatına giren ve babası olduğunu söyleyen adamla birlikte hayatı değişen ‘Georgio’nun yaşadıklarını anlatan ‘Hırçın’ öne çıkan yapımlardan.

Haberin Devamı

Komedi türündeki ‘Ölümüne Aşk’ ise gülmek isteyenleri sinema salonlarına davet eden yerli yapım olarak dikkat çekiyor.

ADALET 3: SON / THE EQUALIZER 3

Beyaz perdede bu hafta

Denzel Washington’un başrolünde olduğu ‘Adalet 3: Son’, eski bir hükümet ajanı olan Robert McCall’ın hikâyesini anlatıyor. Geçmişinde yaptığı suikastların yükünü taşıyan Robert McCall, kendiyle barışabilmek için biri haksızlığa uğradığında yeteneklerini kullanır. Kendisine yeni bir dünya inşa etmek için Güney İtalya’ya taşınan McCall’ün yakın arkadaşlarının başı yerel mafya ile derttedir. Antoine Fuqua’nın yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Denzel Washington’a Dakota Fanning, David Denman gibi isimler eşlik ediyor.

Haberin Devamı

2023, ABD, 109’, Gerilim-Suç-Aksiyon


KONUŞ BENİMLE / TALK TO ME

Beyaz perdede bu hafta

Haftanın korku filmlerinden ‘Konuş Benimle’, mumyalanmış bir eli kullanarak ruhların canlanmasını sağlayan bir grup arkadaşın hikâyesini anlatıyor. Grup, eli kullanarak ruhları nasıl canlandıracaklarını keşfeder. Grubun içinden biri ise ileri giderek doğaüstü güçleri serbest bırakır. Danny Philippou ve Michael Philippou’nun yönettiği filmde Ari McCarthy, Hamish Phillips, Sunny Johnson gibi isimler oyuncu kadrosunda.

2022, AVUSTRALYA, 94’, Korku-Gerilim


ÖLÜMÜNE AŞK

Beyaz perdede bu hafta

Haftanın yerli yapımlarından ‘Ölümüne Aşk’, zengin bir ailenin yanında çalışan bahçıvan Tahsin ve hizmetçi Ayperi’nin yaşadıklarını anlatıyor. Evde yeni çalışmaya başlayan Ayperi’ye aşık olan Tahsin, ailenin tatile gittiği dönemde duygularını açmak ister. Ancak ailenin haylaz oğlu Timuçin, tatile gitmemiştir ve gecenin bir vakti arkadaşları ile evde parti yapar. Ayperi’nin elmaların üzerine yanlışlıkla tarçın yerine fare zehiri dökmesi ve 5 kişinin ölmesiyle işler iyice içinden çıkılmaz bir hal alır. Okan Ege Ergüven’in senaryosunu yazdığı ve yönettiği filmde Murat Akkoyunlu, Fulya Zenginer, Ayten Uncuoğlu, Suat Sungur, Bülent Çolak gibi isimler rol alıyor.

Haberin Devamı

2023, TÜRKİYE, 86’, Komedi


HIRÇIN / SCRAPPER

Beyaz perdede bu hafta

‘Hırçın’, annesinin ölümünün ardından Londra’daki dairesinde tek başına yaşayan 12 yaşındaki bir genç kızın hikâyesini anlatıyor. Georgio’nun hayatı aniden babası olduğunu iddia eden bir adamın ortaya çıkıp, onu gerçeklerle yüzleşmeye zorlamasıyla bambaşka bir hal alır. Charlotte Regan’ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği filmde Harris Dickinson, Lola Campbell, Alin Uzun başrollerde.

2023, BİRLEŞİK KRALLIK, 84’, Komedi-Dram

PARA KONUŞUR

Beyaz perdede bu hafta

Yerli yapım ‘Para Konuşur’, kafes dövüşçüsü olan Pars’ın hikâyesini anlatıyor. Bir maçta istemeden rakibinin ölümüne sebep olan Kafkas, dövüşü bırakarak eşi ve çocuklarıyla sakin bir hayat sürmeye başlar. Kafkas’ın ölümüne sebep olduğu adamın oğlu ise aradan yıllar geçse de içindeki intikam duygusunu yenemez. Kafkas ve ailesini kaçırır, yaşadığı acıyı Kafkas’ın da yaşamasını ister. Tüm bunlar içinde Pars, kendisini istemediği ve adil olmayan bir savaşın içinde bulur. Bülent Terzioğlu’nun yönettiği filmde Selçuk Kılıç, Aslıhan Karalar, Kubilay Penbeklioğlu, Kaan Yılmaz, Hülya Diken rol alıyor.

Haberin Devamı

2023, TÜRKİYE, 93’, Dram-Aksiyon

PARA AVI / KILL SHOT

Beyaz perdede bu hafta

‘Para Avı’, bir uçak kazasında çalınıp kaybolan 100 milyon doların peşine düşen bir grup teröristin hikâyesini konu ediyor. Afganistan’dan Kanada’ya giden ve içinde teröristlerin olduğu uçak arıza sonucu Kanada sınırında yere çakılır. Uçaktaki içi para dolu olan çantayı, ormanda geyik avındaki bir çift bulur. Teröristler ve çift arasında kedi fare oyunu başlamıştır. Ari Novak’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Rib Hillis, Rachel Cook, Xian Mikol rol alıyor.

2023, ABD, 92’, Aksiyon

 

NETFLIX HAFTANIN YENİLERİ


Bir Buçuk Gün, Film, 1 Eylül
Geliş, Film, 1 Eylül
Arızalı Çiftler, Film, 1 Eylül
Disenchantment: 5. Kısım, Çizgi Dizi, 1 Eylül
Fences, Film, 1 Eylül
Çılgın Bir Cuma Gecesi, Film, 1 Eylül
Savaş Vadisi, Film, 1 Eylül
Mutlu Son, Film, 1 Eylül
S.W.A.T: 6. Sezon, Dizi, 1 Eylül
Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit, Çizgi Film, 1 Eylül
Hangi Kadın Yalan Söylüyor?: 1. Sezon, Dizi, 3 Eylül
Yüz Karası: 1. Sezon, Dizi, 6 Eylül
Yırtıcılar: Limited Series, Mini Dizi (Belgesel), 6 Eylül
Görev Başında: 1. Sezon, Dizi, 6 Eylül
İzci Sözü: Amerikan İzci Teşkilatının Kirli Dosyaları, Film, 6 Eylül
Sevgili Çocuk, Mini Dizi, 7 Eylül
GAMERA -Rebirth-: 1. Sezon, Dizi, 7 Eylül
Kung Fu Panda: Ejderha Şövalye: 3. Sezon, Dizi, 7 Eylül
Virgin River: 5. sezon – 1. Kısım, Dizi, 7 Eylül

BAKMADAN GEÇME!