Beyaz perdede bu hafta

Güncelleme Tarihi:

Beyaz perdede bu hafta
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2023 14:13

Bu hafta 8 farklı film vizyona giriyor. ‘Indiana Jones’ takipçileri serinin son filmi ‘Indiana Jones ve Kader Kadranı’ ile hasret giderecek.

Haberin Devamı

Çevre aktivistlerinin eylemine odaklanan ‘Bir Boru Hattı Nasıl Patlatılır’ ve İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi askerlerine karşı amansız bir mücadeleye giren eski bir askerin hikâyesini anlatan ‘Sisu’, haftanın öne çıkan yapımlarından.

INDIANA JONES VE KADER KADRANI / INDIANA JONES AND THE DIAL OF DESTINY

Beyaz perdede bu hafta

Sinemada macera denince akla ilk gelen filmlerden olan ‘Indiana Jones’, serinin son filmiyle hayranlarıyla buluşuyor. Harrison Ford’un bir kez daha Indiana Jones karakteriyle kamera önüne geçtiği film, emekliliğe hazırlanırken kendisini yeni bir maceranın içinde bulan ünlü arkeoloğun hikâyesini anlatıyor. Emekli olma hazırlığı yapan Profesör Jones, eski ve güçlü bir eserin yanlış ellere geçmemesi için maceradan maceraya atılır. James Mangold’un yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Harrison Ford’a Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Antonio Banderas, John Rhys Davies gibi isimler oyuncu kadrosunda eşlik ediyor.

Haberin Devamı

2023, ABD, 154’, Macera, Aksiyon, IMAX

BİR BORU HATTI NASIL PATLATILIR / HOW TO BLOW UP A PIPELINE

Beyaz perdede bu hafta

‘Bir Boru Hattı Nasıl Patlatılır’ petrol şirketlerine karşı ses getirecek bir eylem yapmak isteyen çevre aktivistlerinin hikâyesini anlatıyor. Petrol boru hattını imha etmek isteyen aktivistler, petrol endüstrisinin sebep olduğu zararları topluma göstermek ister. Bu zorlu süreçte ise ciddi engellerle mücadele ederler. Daniel Goldhaber’in yönettiği filmde Ariela Barer, Kristine Frøseth, Lukas Gage oyuncu kadrosunda bulunuyor.

2022, ABD, 104’, Gerilim-Dram-Suç

SİSU

Beyaz perdede bu hafta

İkinci Dünya Savaşı’nın ilham verdiği filmlerden ‘Sisu’, Nazi askerlerine karşı amansız bir mücadeleye giren bir askerin hikâyesini anlatıyor. Savaşın son günlerinde Finlandiya’da altın bulan Aatami adında bir asker, zorlu hava koşullarında şehre ulaşmaya çalışır. Bu sırada şehri yerle bir eden Naziler, karşılaştıkları Aatami’nin altınlarını alırlar. Ancak Aatami, altınlarını çalan Nazilere sıradan bir madenciye bulaşmadıklarını gösterir. Jalmari Helander’ın yazıp yönettiği filmde Jorma Tommila, Aksel Hennie, Jack Doolan rol alıyor.

Haberin Devamı

2022, Birleşik Krallık, Finlandiya, 91’, Suç-Aksiyon

GENÇ DENİZ CANAVARI RUBY / RUBY GILLMAN, TEENAGE KRAKEN

Beyaz perdede bu hafta

Haftanın animasyon yapımı ‘Genç Deniz Canavarı Ruby’, tesadüf eseri savaşçı Kraken kraliçelerinin torunu olduğunu öğrenen 16 yaşındaki Ruby Gillmann’ın maceralarını anlatıyor. Hükümdar büyükannesinden tacı devralan Ruby, kendisini okyanusu korumak için ezelden beri deniz kızlarına karşı verilen bir savaşın içinde bulur. Kirk DeMicco ve Faryn Pearl’ın yönettiği filmde Lana Condor, Toni Collette, Jane Fonda rol alıyor.

2023, ABD, 90’, Komedi-Animasyon-Aksiyon

GERİ SAYIM

Beyaz perdede bu hafta

Haberin Devamı

Bu haftanın yerli yapımları arasındaki ‘Geri Sayım’, babasının intikamını almaya çalışan genç bir adamın hikâyesini konu ediyor. Babası iş insanı Ethem yüzünden hayatını kaybeden hacker Wind, intikam yemini eder ve pek çok kişinin korkulu rüyası haline gelir. Aykut Taşkın’ın yönettiği filmde Veysel Demir, Metin Pıhlıs, Hilmi Deler gibi isimler rol alıyor.

2023, TÜRKİYE, 114’, Aksiyon

 

HEDEFTEKİ ADAM / THE POINT MEN

Beyaz perdede bu hafta

Güney Kore yapımı filmde Taliban tarafından kaçırılan Güney Koreli vatandaşların bir diplomat ve İstihbarat Servisi ajanı tarafından kurtarılması konu ediliyor. Afganistan’da kaçırılan Güney Koreli vatandaşları kurtarmak için görev alan diplomat, tüm önlemlere rağmen bir rehinenin öldürülmesine engel olamaz. İş birliği yapmak zorunda kaldığı ajanla birlikte amansız bir mücadeleye girişir. Yim Soon-rye’nin yönettiği filmin başrollerinde Jung-Min Hwang, Hyun Bin, Ki-young Kang rol alıyor.

Haberin Devamı

2023, GÜNEY KORE, 108’, Gerilim-Dram-Aksiyon

 

ŞEYTAN UYKUDA / METE MIEDO

Beyaz perdede bu hafta

Haftanın korku filmlerinden Arjantin yapımı ‘Şeytan Uykuda’, bir polis memurunun üyelerinin kendisini yakarak öldürdüğü topluluğun ritüeline yapılan baskın sonrası yaşadıklarını anlatıyor. Polis memuru Camila, baskın sırasında yaralanır ve vücudunun her yerinde yanıklar oluşur. Gün geçtikçe iyileşmesi beklenen Camila, garip hareketler sergilemeye başlar. Néstor Sánchez Sotelo’nun yönettiği filmde Maria Abadi, Jorge Booth, Marco De la O gibi isimler rol alıyor.

2022, ARJANTİN, 85’, Korku-Gerilim-Gizem

 

NETFLIX HAFTANIN YENİLERİ

Haberin Devamı

Nedimeler, Film, 1 Temmuz
Monster Trucks, Film, 1 Temmuz
One Piece (1. sezon), Dizi, 1 Temmuz
Beyaz Saray Düştü, Film, 1 Temmuz
Bilinmeyenler: Kayıp Piramit, Film, 3 Temmuz
Son Prens (1. sezon), Dizi, 4 Temmuz
Tom Segura: Sledgehammer, Stand-up, 4 Temmuz
Back to 15 (2. sezon), Dizi, 5 Temmuz
WHAM!, Film, 5 Temmuz
Sahte Aşk (1. sezon), Dizi, 6 Temmuz
Cash, Film, 6 Temmuz
Güneşin Karanlığında (2. sezon; 1. kısım), Dizi, 6 Temmuz

BAKMADAN GEÇME!