Beştepe’den giden gidene

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’den giden gidene
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2021 23:47

Sarı-lacivertlilerde İbrahim Akdağ, serbest kalma bedelini ödeyip veda etti. Alper Potuk’un da Alanyaspor ile anlaştığı belirtiliyor. Kırmızı-siyahlılarda ise Soner Dikmen, Konyaspor ile 2 yıllık kontrat imzaladı.

Haberin Devamı

Yeni sezonda TFF 1. Lig’de mücadele edecek olan Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nde hazırlıklar sürüyor. Yönetimler, bir taraftan yeni transfer edilecek oyuncular üzerinde çalışma yürütürken, diğer tarafta ise sözleşmesi bitenlerin yanı sıra devam edenlerin de ayrılıyor olması, planların sürekli değişmesine yol açıyor.
Ankaragücü’nde; Korcan Çelikay, Ricardo Friedrich, Furkan Bekleviç, Michal Pazdan, Ante Kulusiç, Atila Turan, Saba Labjonidze, Orkan Çınar ve Emre Güral, sözleşmeleri bittiği için takımdan ayrıldı. Zvonimir Sarlija ile İdriz Voca, sözleşmeleri 2022 yılında sona erecek olmasına rağmen, kontratları sonlandırıldı. Assane Diousse, Joseph Paintsil ve Aliou Badji de kiralık sözleşmeleri tamamlandığı için kulüplerine döndü.

ALPER’İN SERBEST KALMA BEDELİ 5 MİLYON

Ankaragücü’nde sözleşmesi devam etmesine rağmen ilk ayrılan isim, geçen sezon devre arasında takıma katılan İbrahim Akdağ oldu. 30 yaşındaki tecrübeli futbolcu, sözleşmesindeki serbest kalma bedelini ödeyip, sarı-lacivertli kulüple olan ilişkisini kesti. Takımın önemli isimlerinden biri olan Alper Potuk’un da Süper Lig’de devam etme isteği, bu kulvardaki 2 kulüpten gelen ısrarlı talepler nedeniyle yeniden alevlendi. Aytemiz Alanyaspor ve Çaykur Rizespor, Alper Potuk’u, kadrolarına katmak konusunda yoğun çaba harcarken, Akdeniz temsilcisinin bu konuda bir adım öne geçtiği ve deneyimli futbolcunun sözleşmesinde yazan, “5 milyon TL’ye serbest kalır’ maddesini işleterek, transferi son aşamaya getirdiği belirtiliyor. Başkent ekibinde kontratları devam eden ancak kariyerlerine Süper Ligde devam etmeyi planlayan Törger Börven ve Stelios Kitsiou’nun durumu ise belirsiz.

GENÇLER CEPHESİNDE DE DURUM FARKSIZ

Gençlerbirliği’nde de benzer bir durum yaşanıyor. Kırmızı-siyahlılarda; Kristoffer Nordfeld, Pierre Ywes Polomat, Zargo Toure, Daniel Candeias, Floyd Ayite, Giovanni Sio, Bogdan Stancu, Halil İbrahim Pehlivan, Sefa Yılmaz, Mustafa Akbaş ve Murat Yıldırım, sözleşmesi biten ve takımdan ayrılan oyuncular oldu. Kiralık olarak Beştepe’ye gelen Piris de Motta, Lucas Mugni ve Srdjan Spridonoviç takımlarına döndü. Sözleşmesi bulunmasına rağmen, sözlemesinde bulunan takım ligden düşerse serbest kalır maddesini işleme koyan İsveçli Matias Johansson da Polonya temsilcisi Legia Warşova’ya transfer oldu.
Gençlerbirliği alt yapasından yetişen ve 2022 Haziran ayına kadar sözleşmesi bulunan Soner Dikmen, takımdan ayrıldı ve Süper Lig ekibi Konyaspor ise 2 yıllık sözleşme imzaladı. 2007 yılında Beştepe’ye adım atan Soner, vedasını ‘Hoşçakal çocukluğum’ sözleri ile duyurdu.

YABANCI OYUNCULARIN MALİYETİ YÜKSEK

Kırmızı-siyahlılar, kontratları devam eden yıllık maliyetleri 1.5 milyon avroyu aşan 3 yabancı oyuncu için ise çözüm yolu bulmaya çalışıyor. Takım bir haftadan fazla süredir genç futbolcularla idmanlara çıkarken, Sandro Lima, Diego Angelo ve Dominik Furman, haber yayına hazırlandığında antrenmanlara katılmamıştı. Yönetim, oyuncuların yüksek maliyetini düşürme yolunda formüller bulmayı planlarken, oyuncular da geçmiş dönem alacaklarından kaynaklı sözleşmelerini tek taraflı fesih hakkını koz olarak kullanıyor. Furman’ın bu yönde girişimi son aşamaya getirdiği ve sözleşmesini fesih edip, Polonya’daki eski takımı Wisla Plock’a döndüğü belirtiliyor. Lima için de Çin Ligi ekiplerinden Tianjin Tiger, oyuncunun transferinin haksız fesih yolu ile yapıldığı iddiası ile konuyu FIFA’ya taşıyıp, dava açtı.
Gençlerbirliği’nde sözleşmesi devam etmesine rağmen geçen sezonki çıkışı ile birçok takımın yakından takip ettiği savunma oyuncusu Arda Kızıldağ’ın da iyi bir teklif gelmesi halinde gönderileceği konuşuluyor.

 

Haberin Devamı

GENÇLERBİRLİĞİ’NE YENİ SAĞLIK SPONSORU

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin 2021-2022 sezonunda sağlık sponsoru Medicana International Ankara Hastanesi oldu.
Başkent ekibinin açıklamasına göre, Medicana ile yapılan bir yıllık anlaşma, A takımının yanı sıra 19, 17 ve 16 yaş altı takımlarının futbolcu ve teknik heyetlerini de kapsayacak. Anlaşmanın yapıldığı törene Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş da katıldı. Ayrıca Gençlerbirliği’ni temsilen sağlıktan sorumlu yönetim kurulu üyesi Kadir Kudret Hatipoğlu da törende hazır bulundu.
Medicana Hastanesi’ni temsilen ise genel müdür Gülçin Türkmen Sarıyıldız ve genel müdür yardımcısı Cemal Çaparuşağı imza töreninde yer aldı.
Başkan Niyazi Akdaş, iki köklü kurumun anlaşmasının iki tarafa da hayırlı olmasını diledi. Gülçin Türkmen Sarıyıldız ise yeni sezon öncesi başkent ekibine başarılar diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!