Beştepe’de yeni süreç işliyor

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de yeni süreç işliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2021 00:04

Ankaragücü’nde son dönemde takımın puanları kazanması ve tırmanışa geçmesi, mevcut yönetimin elini güçlendirmiş durumda, Gençlerbirliği’nde ise Niyazi Akdaş’ın yeniden kulübe dönmesi farklı rüzgarlar estiriyor.

Haberin Devamı

Süper Lig’in ateş hattında yer alan iki takımı Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nde, Mart ayında yapılması planlanan genel kurullar ertelenirken, Beştepe’de yeni bir süreç işlemeye başladı.
Ankaragücü ve Gençlerbirliği, 2020 yılı içinde genel kurullarını toplama yönünde karar almış, ancak salgın tedbirleri nedeniyle, bu düşünceleri gerçekleşmemişti. 2021 yılına geçilmesinin ardından iki kulüp kongrelerini yapma konusunda bir kez daha adım attı. Ankaragücü, genel kurul tarihini 11-18 Mart, Gençlerbirliği ise 21-28 Mart olarak açıkladı. Ancak yeni normalleşme döneminde salgın tedbirleri kapsamında bazı kararlar alınırken, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının genel kurullarını en fazla 300 üye ile yapabilmesi ve 8 metre kare şartı getirildi. Hem Ankaragücü hem de Gençlerbirliği kulüpleri, binin üzerinde delegeye sahip olduklarından, genel kurullarını toplama konusunda neler yapabilecekleri ile ilgili olarak Valilik ve İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü ile temasa geçti. Bu görüşme trafiğinde, kongreler için özel izin alınması da gündeme getirildi. Ancak kulüplere, İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı gereği izin verilmeyeceği bilgisi aktarılınca, genel kurullar ertelendi. Şimdi gözler, salgının gidişatına ve yeni yayınlanacak genelgeye çevrildi.

Beştepe’de yeni süreç işliyor


YOLA DEVAM KARARI GÜÇLENİYOR

Ankaragücü’nde, son dönemde takımın puanları kazanması ve tırmanışa geçmesi, mevcut yönetimin elini güçlendirmiş durumda. Daha öncesinde Fatih Mert ve ekibine gösterilen tepkinin dozu azalmış gibi. Yapılan transferler, teknik adam tercihleri ve başarısız saha içi sonuçları nedeniyle eleştiri oklarının hedefinde kalan yönetimin üzerindeki genel kurul baskısı, en azından yeni açıklanacak tarihe kadar kalkmış vaziyette. Ligin kalan 13 haftalık bölümünde takımın göstereceği performans, bundan sonraki sürecin belirleyicisi olacak. Fatih Mert ve ekibinde, yönetim içinde yapılacak revizyon ve daha güçlü bir ekonomik yapı ile yola devam etme fikri iyice ağırlık kazanıyor. Sarı-lacivertli cephede başkan adaylığını ilk açıklayan isim Murat Ağcabağ olurken, ayrı bir grubun da yönetim için alt yapı çalışması yaptığı konuşuluyor.

GENÇLER’DE YENİ BİR OLUŞUM

Gençlerbirliği tarafında ise farklı bir durum söz konusu. Duayen başkan İlhan Cavcav’ın vefatından 2 gün önce, yapılan bir operasyonla başkan vekilliği görevinden istifa etmek zorunda bırakılan Niyazi Akdaş’ın yeniden aktif rol üstlenmesi, dengeleri değiştirmiş durumda. Başkan Murat Cavcav ile Niyazi Akdaş arasında telefon görüşmesi ile başlayan, sonrasında yüz yüze buluşmayla devam eden temas trafiği, Akdaş’ın, önceki gün Ankara Valisi Vasip Şahin’in Gençlerbirliği’ni ziyaretinde, kulüpte bulunması ile farklı bir boyuta geçti.
Başkent ekibinin mevcut yönetimi için kulübün içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıda Akdaş, destek sağlayacak önemli bir isim olarak değerlendiriliyor.
Beştepe kulislerinde ortaya atılan bazı iddialar mevcut. Yaz aylarında başkanvekilliği görevinden yönetim kararı ile uzaklaştırılan, ancak yönetim kurulundan istifa etmeyen ve ihraç istemi ile gönderildiği kulüp disiplin kurulundan, 4 kınama ve bir ihraç kararı alan Arif Ölmez’in, Akdaş’ın yanındaki en güçlü isim olarak, yeni yönetimde belirleyici rol oynayacağı belirtiliyor. Seçime kadar geçecek sürede, Niyazi Akdaş’ın resmi olmayan başkan unvanı ve ağabey sıfatı ile gerekli desteği vereceği, Arif Ölmez’in ise başkan vekilliği unvanını yeniden elde edip, kulüp işleyişi üzerinde söz sahibi olacağı ileri sürülüyor. Eski yöneticilerden Sinan Gürsoy ile mevcut yönetim içinde bulunan 4 ismin de Akdaş’ın ekibinde kalmayı sürdüreceği gelen bilgiler arasında.
Akdaş, yaptığı ilk açıklamada birlik-beraberlik mesajı verirken, küskünlükleri bitirme ve herkesi bir araya getirmeye çalışacağını belirtip, camianın ileri gelenleri ile görüşeceğini aktardı.

Haberin Devamı

A.GÜCÜ’NE RÖPORTAJ CEZASI

Haberin Devamı

Ankaragücü’ne Başkan Fatih Mert’in, Fatih Karagümrük maçı sonrası yayıncı kuruluş dışındaki televizyonlara 1. güvenlik bariyeri dahilinde yaptığı açıklamalar nedeniyle 150 bin TL para cezası verildi.
Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan bu konuda yapılan açıklamada;
“MKE Ankaragücü Kulübünün, 07.03.2021 tarihinde oynanan Fatih Karagümrük-MKE Ankaragücü Süper Lig müsabakasında, yöneticisinin 1. güvenlik bariyeri dahilinde yayıncı kuruluş haricinde röportaj verilmesinden dolayı Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Talimatının 8/13. maddesi uyarınca 150 bin TL ile cezalandırılmasına karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!