Beştepe’de yeni dönem

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de yeni dönem
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2021 15:28

Kırmızı-siyahlılar, Altıparmak ile yolların ayrılmasının ardından farklı isimleri gündemine aldı. Kulübün ekonomik tablosu, bir kez daha teknik patronun kim olacağının belirleyici kriteriydi ve Özcan Bizati üzerinde karar kılındı.

Haberin Devamı

Teknik Direktör Mehmet Altıparmak ile karışıklı anlaşarak yollarını ayıran Gençlerbirliği’nde bu görev için farklı isimler gündeme gelirken, 2 gün süren temas trafiğinin ardından somut adım atıldı ve Özcan Bizati, kırmızı-siyahlı ekibin yeni teknik direktörü oldu. Geçmiş dönemde kırmızı-siyahlı ekipte kaptan olarak sahaya çıkan isimlerden Ümit Bozkurt ile birlikte Recep Kara ve Recep Karatepe, Bizati’nin yardımlığını yapacak.
Kırmızı-siyahlılar, bu süreçte; geçmişte iki kez Beştepe’de görev yapan İbrahim Üzülmez’in yanı sıra Bülent Korkmaz, Mehmet Özdilek, Metin Diyadin, Cüneyt Dumlupınar, Sadi Tekelioğlu, Murat Duman, Kemal Özdeş, Özcan Bizati ve Ali Tandoğan gibi isimleri gündemine aldı. Takımı sezon başında çalıştıran ancak 9. haftada görevine son verilen Mert Nobre ismi de masaya getirildi.

UZLAŞI YOLU BULUNAMADI

Beştepe cephesinde, kalan haftalar göz önünde tutularak, tecrübeli bir teknik adamı görevlendirme fikri öne çıkarılırken, bir taraftan da kulübün içinde bulunduğu ekonomik tablo göz önünde tutulmaya çalışıldı.
Görüşmeler sırasında ilk temasın İbrahim Üzülmez ile yapıldığı öğrenildi. Daha önce ilk görev aldığında takımı Süper Ligde tutma başarısı gösteren, ikincisinde ise TFF Birinci Ligden ekibini Süper Lige taşıyan İbrahim Üzülmez ile yapılan görüşmede uzlaşı sağlanamadığı belirtildi.
Sezon başında Adana Demirspor’da görev yapan ancak kısa süre önce takımdan ayrılan Cüneyt Dumlupınar’ın bir ara isminin öne çıktığı, Murat Duman’ı menajerlerin Beştepe’ye önerdiği, Ali Tandoğan’ın da çalışmak için haber gönderdiği ileri sürüldü.
Tüm bu girişimlerden sonuç çıkmazken, Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Trabzonspor’da geçmiş dönemlerde yardımcı antrenör, Denizlispor ve Boluspor’da teknik direktör olarak görev yapan Özcan Bizati üzerinde fikir birliğine varıldı. Uzun bir süre sonra yeniden Gençlerbirliği’ne genel menajer olarak dönen Cem Onuk’un, Bizati’nin göreve getirilmesi konusunda ısrarcı olduğu öğrenildi.
Süper Ligde; son 11 haftada 9 yenilgi, 2 beraberlik elde eden Gençlerbirliği, 21 puanla Süper Lig’in son sırasında yer alıyor. Kırmızı-siyahlılar, 30. haftada pazar günü şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!