Beştepe’de yapılanma adımları sürecek

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de yapılanma adımları sürecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2021 23:15

Kımızı-siyahlı ekibin başkanı Niyazi Akdaş, kulüp üyeliği, alt yapı çalışmaları ve eğitim kurumları ile ilişkiler konusunda yönetimdeki arkadaşları ile birlikte yeni planlamalar içinde olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde teknik direktör, sportif direktör ve oyuncu kadrosu konusunda yapılan çalışmaların yanı sıra farklı analarda atılan adımlar da hız kazanmış durumda. Kımızı-siyahlı ekibin başkanı Niyazi Akdaş, kulüp delegeliği, alt yapı çalışmaları ve eğitim kurumları ile ilişkiler konusunda yönetimdeki arkadaşları ile birlikte yeni planlamalar içinde olduklarını söyledi.
Yönetim seçildikleri günden bu yana geçen bir aylık süreçte kulübü nasıl düzlüğe çıkarabilecekleri konusunda toplantılar yaptıklarını belirten Başkan Niyazi Akdaş, “Bunu başaracağız. Cenazeyi kaldıracağız başka çaremiz yok. Öncelikli hedefimiz ligde ilk 5’te yer almak. Bakarsınız, Süper Lige yükselebiliriz” diye konuştu.

500-600 BİN AVRO VERECEK DURUMDA DEĞİLİZ

Süper Lig ile TFF 1. Lig arasında 80 milyon TL fark olduğunu hatırlatan Akdaş, şöyle konuştu:
“Bizim hedefimiz, üst lige çıkabilmek. Ancak önceliğimiz bütçe hedefimiz içinde kalmak. Bütçemiz 25 milyon TL. Aldığımız oyuncuların rakamları makul. 200-250 bin Avro civarında. Öyle 500-600 bin Avro verebilecek durumda değiliz. Çıkabilirsek çıkarız, belki play-off oynarız. İlk 5 içinde olacağımıza inanıyorum. Oyuncumuz Arda Kızıldağ’a talip var. 3 kulüp onu istiyor. Bizim talep ettiğimiz rakam olursa, oturulur konuşulur. Arda’yı kadromuzda devam edecek olarak görüyoruz. Ayrılırsa da onun adına mutlu oluruz.”

BİZİM YAŞAMAMIZ İÇİN ALTYAPI ÇOK ÖNEMLİ

“Çakma üyelerden bu kulüp temizlenecek. Bir komisyon kurduk, gerçek Gençlerbirliği sevdalılarını üye yapacağız. İlhan Cavcav, ‘Az olsun bizim olsun, üye yapıp bize küfür mü ettireceksin’ derdi. Benim öyle bir durumum yok. Hasan Şengel, bizim her zaman gönlümüzün başkanıdır. Bu kulüp için en önemli başkanlar daha önce söylediğim gibi, birincisi Orhan Şeref Apak, sonra Hasan Şengel, sonrasında da İlhan Cavcav’dır. Şu an Beştepe Tesisleri’nde ve Etlik’te spor okulumuz var. Çankaya, Sincan ve Mamak’ta da okullar açıp bu sayıyı önce 5, sonra da 10’a çıkarmayı hedefliyoruz. Altyapı bizim için çok önemli. Bizim yaşamamız için, başkasına bağımlı kalmamamız için altyapıya yatırım yapmalıyız. Öğrencilere ulaşmak konusunda sadece Atatürk Lisesi ile değil TED Ankara Koleji ile ilgili de çalışma yapmayı planlıyoruz.”

Haberin Devamı

BAŞKAN ŞENGEL’E ÖZEL KÖŞE AÇILDI

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Eski Futbolcular Derneği’nde, kulübün efsane başkanlarından Hasan Şengel için bir köşe açıldı.
Köşenin açılış kurdelesini Gençlerbirliği başkanı Niyazi Akdaş ile Hasan Şengel birlikte keserken, törende Başkan Niyazi Akdaş’ın yanı sıra Başkan Vekili Arif Ölmez, Asbaşkanlardan Mehmet Soylu ile Sinan Aydın, Sportif Direktör Baki Mercimek ve Teknik Direktör Metin Diyadin de yer aldı.
Hacettepe Spor Kulübü Başkanı Bülent Üstandağ’ın da katıldığı törende Gençlerbirliği eski futbolcuları, taraftarları ve Ankara basını da Hasan Şengel’i yalnız bırakmadı.
Hasan Şengel, böylesine bir köşenin varlığı ile mutlu olduğunu söylerken, Gençlerbirliği’nin zor günlerinde omuz omuza mücadele verdiği insanlarla bir arada olmaktan büyük bir onur duyduğunu anlattı. Gençlerbirliği’nin Niyazi Akdaş ile birlikte layık olduğu yere döneceğinden şüphesi olmadığını söyleyen Şengel, tüm kırmızı-siyah sevdalılarına birlik çağrısında bulundu.

GENÇLERBİRLİĞİ BİR EKOLDÜR

Gençlerbirliği bir ekoldür diyen Şengel, şunları söyledi:
“Burası, başka kulüplere benzemez. Her dönem iyi futbolcular yetiştirdik. Başkan Niyazi Akdaş ve yönetici arkadaşları çok istekliler. Özveri ile çalışıyorlar. Ligde şampiyon olacağımıza inanıyorum. Kulüp için Niyazi Akdaş’ı büyük bir şans olarak görüyorum. Bizim kendi altyapımız var, futbol okullarımız var. Genç oyuncular yetiştirmeyi tutkuyla sürdürmeliyiz.”
Niyazi Akdaş, Hasan Şengel’in Gençlerbirliği için önemini kelimelerle anlatamayacağını, kulüp tarihindeki müstesna yerinin burada da bir köşe ile takdir edilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Akdaş, “Böyle isimleri yaşarken anmak çok kıymetli, Hasan Ağabeyimiz, hepimizin ağabeyi, başkanı. Onun bu kulübe yaptıklarını kelimelerle tarif edemeyiz. Sağ olsun, var olsun”dedi.
Etkinliğe katılanlar, Hasan Şengel ile ilgili Gençlerbirliği’ne dair anılarını anlatırken, dernek binasındaki tarihi fotoğraflar arasında nostalji turu orada bulunanlara duygu dolu anlar yaşattı.

Haberin Devamı

GENÇLER’DEKİ SERÜVENİM BÜYÜK BİR HATAYDI

Sezon başında Polonya’nın Wisla Plock takımından transfer edilen, sözleşmesi sürmesine rağmen ödenmeyen alacaklarını gerekçe gösterip, kontratını tek taraflı fesih hakkı kazanan ve ülkesine dönen Dominik Furman, Beştepe’deki serüveni için olumsuz konuştu. Gençlerbirliği’nin kendisi için büyük bir hata olduğunu ileri süren Polonyalı orta saha oyuncusu, şunları söyledi:
“İşler benim için en başından itibaren iyi gitmedi. Bu konuda kitap ya da makale yazabilirim. Her şeyin daha iyi olması için çalıştım. Yel değirmenlerine karşı çarpıştığımı hissetim. Kadroda istikrar yoktu. Maddi sorunlar da vardı ama bunlar gurubun çalışma tarzını etkilememeli. Medya ödemeler konusunda yazdı ve bunlar gerçekleşti. Bir sezonda 4 teknik direktörle çalıştık. Bu bile tek başına işlerin iyi gitmediğini gösteriyor. Şimdi her şeyden şikayet eden bir oyuncu gibi görünmek istemiyorum. Daha derin şeylere girmeyeceğim ancak hiç bir şey gerçekten bana bağlı değildi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!