Beştepe’de trafik yoğun

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de trafik yoğun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2021 00:03

Kırmızı-siyahlılarda, geride kalan haftalarda istifa ettiği iddia edilen ancak bu girişimi başkan Murat Cavcav tarafından işleme konulmadığı ileri sürülen genel müdür Emrah Atasoy ile yollar ayrıldı. Federasyonun açıkladığı harcama limitlerinde tablosu iç açıcı olmayan Şimşekler, kadroyu güçlendirme konusunda çare arıyor. Belirlenen oyuncular için, mevcutlardan bazılarının gönderilmesi gündemde.

Haberin Devamı

Süper Ligin 19. haftasında Fatih Karagümrük ile kendi sahasında oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Gençlerbirliği’nde, yeni adımlar atılmaya devam ediyor. Coronavirüs salgını nedeniyle genel kurulunu toplayamayan kırmızı-siyahlılarda, idari anlamda çalışmalar sürüyor. Kulüp genel müdürü Emrah Atasoy ile yollar ayrıldı.
Kulüpten yapılan açıklamada, “Genel müdürlük görevine kadar, birçok departmanda sorumluluk üstlenen Atasoy’a verdiği emekler için teşekkür ediyor, kariyerinde başarı diliyoruz” denildi.
Atasoy’un Aytemiz Alanyaspor ile oynanan maç öncesinde, Bogdan Stancu’nun alacağını talep ettiği yönündeki isteğini, başkan Murat Cavcav’a ilettiği, bu görüşmenin ardından da ikili arasında tartışma yaşandığı öğrenilmişti. Bu gelişmenin sonrasında Atasoy’un istifa ettiği iddia edilmiş, ancak bu girişiminin başkan Cavcav tarafından işleme konulmadığı ileri sürülmüştü.
Atasoy, Beştepe’de kaldığı süre içinde, Gençlerbirliği’nde görev almış geçmiş dönem idarecileri ile mevcut yönetimdeki bazı isimlerin tepkisini çekmiş, özellikle de yabancı oyuncu transferleri konusunda büyük eleştiri almıştı.
Atasoy, kulüp internet sitesinden yaptığı veda paylaşımında; “Uzun yıllardır bir parçası olmaktan gurur duyduğum Gençlerbirliği Spor Kulübü’nden ayrılıyorum. Gençlerbirliği’nin başarısı için mücadele etmekten, emek vermekten büyük onur duydum. Burası benim ailem, öyle de kalacak. Onursal Başkanımız İlhan Cavcav’ın destekleri ve yol göstericiliğiyle başladığım bu yolda her zaman kulübümüz için doğru olanları yapmanın gönül rahatlığıyla kulübümden ayrılıyorum” ifadelerini kullandı.

KADRO KONUSUNDA MESAİ HARCANIYOR

Futbolda ara transfer dönemi başlarken, Beştepe cephesinde de kadroyu güçlendirme konusunda mesai harcanıyor. Türkiye Futbol Federasyonunun açıkladığı, ara transfer dönemi harcama limitlerinde, tablosu iç açıcı olmayan Şimşekler (64 milyon 299 bin TL - yüzde 15’lik sapma ile 73 bin 944 TL) Kayserispor’dan sonra en düşük harcama yapacak kulüp olarak ikinci sırada. Bu, kırmızı-siyahlıların hareket alanının sınırlı olduğunu gösteriyor. Belirlenen mevkiler ve alınması planlanan oyuncular için, mevcutlardan bazılarının gönderilmesi gündemde. İlk etapta, tecrübeli yedek bir kaleci düşünülüyor. Savunmanın ortasına bir, orta alana iki, forvete de bir golcü, şu an için olmazsa olmaz gibi duruyor. Takıma katkı sağlayamayan ancak başka bir kulübe transferi de mümkün görünmeyen isimlerle alacakları üzerinden pazarlık yapılarak yolların ayrılması fikri tartışılıyor. Sezon başında takıma katılan ancak fazla forma şansı bulmayan Furman’ın ayrılma isteğini kendisinin ilettiği gelen bilgiler arasında.

Beştepe’de trafik yoğun


VEDA SONRASI VİRÜS KORKUSU

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nden Trabzonspor’a transfer olan Berat Ayberk Özdemir’in, İlhan Cavcav Tesisleri’nde, takım arkadaşları, teknik ekip ve kulüp personeliyle bir araya gelerek vedalaşması, Beştepe’de virüs huzursuzluğuna yol açtı. Berat, Kulüp Başkanı Murat Cavcav ve yönetim kurulu üyeleriyle de görüştü. Trabzonspor’a transferi öncesi covid-19 testi pozitif çıkan ve bu yüzden de Hatayspor maçında forma giyemeyen Berat’ın, Beştepe’deki vedasının ardından yapılan ikinci testinin yine pozitif çıkması, kulüptekileri tedirgin etti.

SAKAT OYUNCULAR DÜŞÜNDÜRÜYOR

Antrenman öncesinde başkent ekibinin futbolcularıyla bir araya gelen başkan Murat Cavcav, futbolcularla kısa bir konuşma yaptı. Gençlerbirliği’nin çok büyük bir aile olduğunu belirtip, “Tüm zorluklardan el birliğiyle çıkabileceğimize inanıyorum. Fatih Karagümrük maçı ile birlikte, mücadelesi ve hırsıyla adından söz ettiren Gençlerbirliği’ni yeniden sahada görmek istiyoruz” dedi.
Antrenmana, tedavilerine devam edilen Stancu, Ömürcan, Ayite ve Nordfeldt katılmadı.

Haberin Devamı

16 FUTBOLCUNUN KONTRATI BİTİYOR

Gençlerbirliği’nde sezon sonu itibariyle 8’i yabancı, 16 futbolcunun sözleşmesi sona eriyor. FIFA kurallarına göre sözleşmesinin sona ermesine 6 aydan kısa bir süre kalan futbolcular, yeni sezon için başka kulüplerle resmen görüşme yapabiliyor.
Gençlerbirliği’nin halen kadrosunda 11 yabancı isim bulunurken 8’inin sözleşmesi sona eriyor. Bu futbolcular; Kristoffer Nordfeldt, Daniel Candeias, Giovanni Sio, Zargo Toure, Bogdan Stancu, Piris da Motta (kiralık) Pierre Yves Polomat ve Floyd Ayite.
Sözleşmesi sona erecek yerli futbolcular ise Sefa Yılmaz, Halil İbrahim Pehlivan, Murat Yıldırım, Ömürcan Artan, Mustafa Seyhan, Yasin Davuş, Abdullah Şahindere ve Kadir Enes Kıra.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!