Beştepe’de süreç zorlu yürüyor

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de süreç zorlu yürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2022 00:26

Sıralamada tehlikeli hatta bulunan kırmızı-siyahlılar, ekonomik anlamda düzlüğe çıkmak için şirketleşme çalışmalarına ağırlık vermiş durumda. Sezon ortasında transfer yasağı kaldırılamazken, mevcut kadrodaki 12 oyuncunun sözleşmesi Mayıs ayında bitiyor.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de milli maç arasına 34 puanla 14. sırada giren Gençlerbirliği’nde saha içinde olduğu gibi saha dışında da sorunlara çözüm yolları aranıyor. Ligde son 9 haftaya girilirken, teknik kadro ve oyuncu grubu, 5’i deplasman, biri derbi olmak üzere çetin rakiplerle oynayacakları zorlu müsabakalara hazırlanıyor. Hedef, en kısa sürede 40 puan barajının üzerine çıkabilmek. Yönetim cephesinde ise Mayıs ayında yapılacak olağan genel kurulda, kulübü ekonomik anlamda düzlüğe çıkarması hedeflenen şirketleşme çalışmalarına ağırlık verilmiş durumda. Belçikalı yetkililerle yapılan görüşmeler olumsuz sonuçlanırken, Alman isimlerle kurulan temasların sonucu bekleniyor.

KADRO YAPILANMASI YENİDEN GÜNDEME GELEBİLİR

Beştepe’de sezon başında yaşanan transfer yasağı krizi, bir dizi çalışma ile aşılırken, takım kadrosunun oluşturulması zaman almış, liglerin başlamasına kısa bir süre kala kadro şekillenmişti.
Geçmiş dönemde forma giyen ve alacakları ödenmediği için ikini kez transfer yasağına muhatap olmak zorunda kalan Gençlerbirliği’nde, sezon sonu itibarıyla 12 futbolcunun sözleşmesi sona eriyor. Bir sonraki sezon da göz önüne alındığında bu sayı 22’ye ulaşıyor.
Transfer yasağı nedeniyle bu sezonun devre arasındaki dönemi boş geçiren ve yeni sezon öncesi de benzer sıkıntıları yaşaması muhtemel olan Gençlerbirliği’nde, takımda bulunan futbolcuların yarısına yakınının sözleşmesi sezon sonunda bitiyor.
Gençlerbirliği’nde yerli oyunculardan; Arda Kızıldağ, Ömürcan Artan, Rahmetullah Berişbek, İlker Karakaş, Serdarcan Eralp, Muhammed Bayır, Furkan Şeker ve Baran Başyiğit ile yabancı futbolcular; Sandro Lima, Kazenga LuaLua, Blessing Eleke ve Oleksandr Belyaev’in sözleşmesi sona eriyor.

TAKIMDAN AYRILMAYA YAKIN İSİMLER BULUNUYOR

Son dönemde formadan uzak kalan Arda Kızıldağ ile Ömürcan Artan’ın Gaziantep FK ile prensip anlaşmasına vardığı ileri sürülerken, kiralık olarak kadroda bulunan Blessing Eleke de sezon sonunda Belçika’ya geri dönecek. Eleke’nin beklentilerin çok uzağında kaldığını, Başkan Niyazi Akdaş, kısa süre önce katıldığı bir programda ifade etmişti. Sözleşmesi bu sezon sonu bitecek isimlerden Gökhan Altıparmak, Atalay Gökçe ve Ulusoy Mert Kabasakal ile sözleşme yenilendi.
Yabancı oyunculardan Ukraynalı Oleksandr Belyaev’in kullanılması durumunda 120 bin Euro’luk satın alma opsiyonu bulunuyor. Sözleşmesi sona eren futbolculardan bazı isimlerle uzatma konusunda görüşmelerin devam ettiği belirtildi.
Gençlerbirliği’nde bir sezon sonra (2023) sözleşmesi bitecek futbolcular ise şöyle:
Dmytro Grechyshkin, Aaron Tshibola, Sinteyahu Sallalich, Barış Alıcı, Mert Kula, Metehan Mert, Übeyd Adıyaman, Gökhan Gül, Aksel Aktaş (+1 opsiyon), Ramazan Köse (+1 opsiyon)
Gençlerbirliği’nde, Hacettepe’de kiralık olarak forma giyen futbolcuları ise şunlar:
Arda Tuzcu, Ali Eren Karadağ, Ali Eren Daşdemir, Batuhan Özdemir, Kemal Emirhan Aydın, Mehmet Can Güngör, Mustafa Yorulmaz, Seyit Ali Kahya ve Zafer Göktuğ Erdem.

Haberin Devamı

YÖNETİMDEN ANLAMLI ADIM

Haberin Devamı

Gençlerbirliği yönetimi, Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Saray Sevgi Evleri’nde kalan sporcu kız çocuklar ile etkinlikte buluşup, eğlenceli ve keyifli bir gün geçirdi. Başarılı sporcuların Gençlerbirliği’ne kazandırılması planlanıyor.
Etkinliğe, Gençlerbirliği Yönetim Kurulu Üyeleri; Mehmet Soylu, İsmet Beltan ve Esra Özel ile Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Ekrem Yavuz, Saray Sevgi Evleri yetkilileri ile 18 yaşından küçük başarılı sporcu kızlar katıldı.
Etkinlik için alış veriş merkezi içinde ‘Gençlerbirliği pankartı’ açılırken, beraber yenilen yemeğin ardından çocuklar, buz pateni, go kart gibi aktivitelere katıldı ve akvaryumu gezdi.

KADIN FUTBOL TAKIMINA ALINACAKLAR

Eğlenceli bir gün geçiren kızlar, etkinliğin sonunda Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş’a teşekkür etti. Bir sonraki buluşmanın tesislerde olacağı belirtilirken, özel yetenekli kızların gelecek sezon Gençlerbirliği Kadın Futbol Takımı’na kazandırılması planlanıyor.
Gençlerbirliği yöntimi, bir süre önce de Yaşlılar Haftası etkinliği kapsamında, önce Seyranbağları Huzurevi’nde kalanları ziyaret etmiş, ardından, huzur evinin futbola meraklı bazı sakinlerini, Kocaelispor ile oynanan maçta Eryaman Stadı’nın localarında ağırlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!