Beştepe’de seçim trafiği karışık

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de seçim trafiği karışık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2021 00:31

Kırmızı-siyahlılar, yeni yönetimini 10 Haziran’da seçmeye hazırlanıyor. Niyazi Akdaş’ın başkan adaylığından geri adım atması taşları yerinden oynatırken, kulis çalışmaları yeniden hareketlendi.

Haberin Devamı

Süper Lig’den düşen ve ekonomik anlamda sıkıntılı bir süreçten geçen Gençlerbirliği’nde, yaklaşan olağanüstü genel kurul öncesinde olağanüstü gelişmeler yaşanıyor. Kırmızı-siyahlı delegeler, 10 Haziran 2021 tarihinde kulübün yeni yönetimini seçmek için sandık başına gidecek ancak Beştepe cephesinde yoğun bir kulis trafiği mevcut. Eski başkan vekili Niyazi Akdaş’ın, hafta başında başkan adaylığını açıkladıktan 4 gün sonra geri adım atması ve ekibi ile birlikte çekildiğini duyurması, taşları yerinden oynatmış durumda. Kongreye sayılı günler kala ortaya çıkan tablo şöyle: Kulübün ekonomik tablosu iç açıcı değil. Mevcut başkan Murat Cavcav, kısa süre önce yaptığı yazılı açıklamada, yeni dönemde aday olmayacağını belirtmişti. Daha önce sonuç vermeyen Cavcav’ı ikna çabaları yeniden gündeme gelirken, son yaşananlar ‘Cavcav efsanesi devam mı edecek’ sorusunu akıllara getiriyor. Niyazi Akdaş ve ekibi, kulüp etrafındaki çıkar odaklarının varlığından duydukları rahatsızlığı gerekçe gösterip, adaylıktan çekildi. Kulüp, geçen yıl Ekim ayında seçim atmosferine girerken, o tarihten bu yana, her fırsatta arkadaşları ile birlikte yönetime aday olduğunu belirten Hacettepe’nin eski başkanı ve Gençlerbirliği’nin eski yöneticilerinden Arda Çakmak, bu düşüncesini hayata geçirmek için yeniden başlattığı görüşmelerini ve temaslarını sürdürüyor.

TARTIŞMALAR VE GERİLİMLER BİTMİYOR

Gençlerbirliği’nde son günlerde gündem sürekli değişirken, en dikkat çekici gelişme, 700’ü aşkın kulüp delegesinin aidatının yatırılmasıydı. Bu hareket, tartışmaların fitilini ateşlerken, sonrasında farklı yorumları beraberinde getirdi. Niyazi Akdaş’ın adaylığını açıklaması ise genel kurul sürecinin yoluna girdiğinin işareti olarak algılandı. Ancak, kongrenin ilk toplantı tarihi olan 3 Haziran öncesi, sırası ve sonrasında yaşanan gelişmeler, olayı farklı bir noktaya taşıdı. Niyazi Akdaş ve Arif Ölmez’in girişimleri sonucu, Akdaş’ın listesinde bulunan ve daha önce Murat Cavcav ile yönetimine ağır eleştiriler getiren Mehmet Soylu’nun, Cavcav ile bir araya getirilmesi, beklenen olumlu etkiyi yapmadı. Akdaş ve cephesi, bu buluşmanın, medyaya yansıyan şeklinden duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Ardından da Akdaş, organize bir linç kampanyası ile karşı karşıya kaldıklarını ileri sürüp, ekibi ile birlikte adaylıktan çekildiğini açıkladı.

FARKLI İDDİALAR ORTADA DOLAŞIYOR

Akdaş ve cephesi, hem sosyal medyada hem de özellikle internet haber portallarında yazılanların kendilerini çok yıprattığını gerekçe gösterip, yarıştan çekilirken, kulislerdeki iddiaya göre, yönetime maddi anlamda katkı sağlayacak isimlerin bulunması konusunda zorluk yaşandığı için geri adım atıldığı ileri sürülüyor.
3 Haziran günü yaşananlara ise iki cepheden gelen iki ayrı tepki yükseldi. Akdaş ve ekibi, kulübün geleceğini belirleyecek kongre günü yönetimden kimsenin kongrenin yapılacağı alanda hazır olmamasına tepki göstermişti.
Mevcut yönetim cephesinde ise o gün yaşananlardan duyulan rahatsızlık söz konusu. Kırmızı-siyahlılar, daha önce yapılan genel kurullarda ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığının bilinmesine rağmen, Akdaş ve ekibinin, Beştepe’ye gelmesine, kulübün yönetim katına çıkmasına ve sonrasında Akdaş’ın açıklama yapmasına içerlemiş durumda.
Tüm bu gelişmeler, Beştepe’deki genel kurul sürecine yeni bir kulvar açtı. Akdaş’ın adaylıktan çekildiğini açıklamasının ardından, eski yöneticilerden ve adı sürekli başkan adaylığı için geçen Arda Çakmak, Murat Cavcav ile bir kez daha buluştu. İki taraf daha önce de belli dönemlerde bir araya gelmiş ancak somut bir adım atılmamıştı. Kongreye sayılı günler kalmışken gerçekleşen bu görüşmenin, genel kurul sürecini farklı bir noktaya taşıyacağı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!