Beştepe’de kadro sıkıntısı büyüdü

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de kadro sıkıntısı büyüdü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2022 17:02

Yönetim, transfer yasağına çözüm arıyor. Devrenin sonunda, önce LuaLua ardından Aksel Aktaş’ın operasyon geçirmesi işleri zorlaştırdı. Etlik Tesisleri’ne gönderilen Rahmetullah ve İlker, bir süre önce yeniden Beştepe’de çalışmaya başladı.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de sezonun ilk yarısını, 26 puanla 9. basamakta tamamlayan Gençlerbirliği’nde ikinci yarının başlamasına kısa süre kala, kadro sıkıntısı yaşanıyor. İlk devrenin son bölümünde önce Kazenga LuaLua, ardından Aksel Aktaş’ın operasyon geçirmesi, teknik ekibi iyice zora soktu. Aralık ayının son haftasında ameliyat edilen Lualua ile geçen günlerde bıçak altına yatan Aksel Aktaş’ın yeniden sahalara dönüşlerinin 4-6 haftayı bulabileceği belirtiliyor.
Sezon başında takıma katılan LuaLua, ilk maçlarda aldığı formayı, son dönemde kaybetse de kırmızı-siyahlı ekibin hücum yönünde etkisini gösteren isimlerden biri olarak dikkati çekiyordu.
Adana Demirspor’dan yaz transfer döneminde alınan ve Beştepe’deki serüveni 38 gün süren Kerim Avcı’nın, Royal Hastanesi Bandırmaspor’a gitmesinin ardından kırmızı-siyahlı ekibe Vavacars Karagümrük’ten gelen Aksel Aktaş ise ilk yarıda verdiği 6 gol pası ile öne çıktı.

CEZALAR VE SAKATLIKLAR OLUMSUZ ETKİLİYOR

Geçmiş dönemde Başkent ekibinin formasını giyen yabancı oyuncuların, alacakları ödenmediği için açtıkları davalar nedeni ile Gençlerbirliği kulübü transfer yasağı sorunu yaşıyor. Yönetim cephesi, bu sorunu aşabilmek için çözüm arayışı içinde. Ara transfer dönemi 12 Ocak’ta başlayacak. Kırmızı-siyahlı ekibin Teknik Direktörü Metin Diyadin, ilk yarıda maçlar devam ederken, kadro deriliğine sahip olamadıklarının altını çizmişti. LuaLua ve Aksel’in durumu, bu anlamda Diyadin ve ekibini daha da zorlayacak. Bazı oyuncuların istenilen performansının altında kalması, sakatlık riski ve maçlar çoğaldıkça oyuncuların yükselecek sarı kart sayısı, kadroda alternatif isimlerin bulunmasının ne derece önemli olduğunu ortaya koyuyor.
Ligin ilk yarısının son haftasında oynanan ve 3-1 kaybedilen Bereket Sigorta Ümraniyespor karşılaşmasında, sezondaki 4. sarı kartını gören Tshibola, ikinci yarının ilk maçında Eyühpspor’a karşı görev yapamayacak.

2 OYUNCUYA TAKIMA DÖNÜŞ YOLU MU AÇILIYOR

Beştepe’de bu gelişmeler yaşanırken, daha önce teknik kadro ve yönetimin kararı ile kadro dışı bırakılan Rahmetulah Berişbek ve İlker Karakaş’a yeniden takıma dönüş yolunun açılacağı yönünde bir adım atıldı. Disiplinsiz davranışları gerekçe gösterilerek kulübün Etlik’teki tesislerine gönderilen ve kendi başlarına çalışma yapmaları istenen iki oyuncu, bir süre önce yeniden Beştepe’ye gelerek, takımdan ayrı idmanlara başladı.
Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig’in ikinci yarısının ilk hafta maçında zirve adaylarından Eyüpspor ile deplasmanda karşılaşacak. Ankara’da oynanan sezonun açılış müsabakasını konuk takım 4-2 kazanmıştı.

YÖNETİM KURULUNDA PASTALI TOPLANTI

Haberin Devamı

Gençlerbirliği yönetimi, başkan Niyazi Akdaş yönetiminde Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, transfer tahtasının açılması, gündeme dair konular ile ikinci devre öncesi planlamalar konuşuldu. Toplantının sonunda, Stadyumdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Beltan tarafından getirilen yaş pasta kesildi. Başkan Niyazi Akdaş ve yönetim kurulu üyeleri, ikinci devrenin kulüp için başarılarla dolu bir dönem olması temennisinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!