Beştepe’de gündem sürekli değişiyor

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de gündem sürekli değişiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2021 23:55

Başkan Murat Cavcav’ın görevi bırakacağı ve asbaşkan Şahin Kartal’ın bundan sonraki süreçte kulübün başına geçeceği şeklinde yoğunlaşan temaslara ara verildi. Kulislerde, farklı senaryolar üzerinde çalışmaların sürdüğü konuşuluyor.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde yönetimin değişmesi ve kulübe yeni bir rotanın çizilmesi yolunda son birkaç gündür yürütülen temaslara, ‘karşılıklı geri adım’ atılması sonucu ara verilirken, değişen gündem ile birlikte farklı senaryolar üzerinde çalışmaların yapıldığı belirtiliyor.
Başkan Murat Cavcav, kulübün yaşadığı ekonomik sorunlara çözüm üretme ve çıkış yolu bulma adına, sezon içinde eski yöneticilerden önce, Arda Çakmak ardından da Niyazi Akdaş ile görüşme yapmış, bu görüşmelerden sonuç alınmamasının ardından, birkaç gün öncesinde başlayan temas trafiği ile ibre halen kulüpte asbaşkanlık görevini yürüten Şahin Kartal’a dönmüştü. Taraflar arasında uzlaşının sağlandığı iddia edilirken, kulübün tüm borçları ile ileriye dönük bütün sözleşmelerinin, Kartal ve ekibince titizlikle incelendiği ileri sürülmüştü.
Tüm bu gelişmeler yaşanırken, hem yönetim içinden hem de camiadan tepki seslerinin yükselmesi, Kartallar cephesinden de bazı çekincilerin gündeme getirildiği bilgisi, konuyu farklı bir noktaya taşıdı. Şu an için bu girişime ara verildiği ve iki tarafın da geri adım attığı belirtiliyor. Kartallar cephesinde, oğul Şahin Kartal’ın başkanlık konusundaki ısrarına karşın, Çaykur Rizespor kulüp başkanı olan babası Hasan Kartal’ın daha temkinli davrandığı ileri sürülüyor.

BUGÜN YARIN YENİ TEMASLAR OLABİLİR

Beştepe’de yeni bir süreç işlerken, Başkan Murat Cavcav’ın daha önce bir dizi görüşme gerçekleştirdiği ancak önemli bir mesafe kat edildikten sonra uzlaşı sağlayamadığı eski yöneticilerden Arda Çakmak ile yeniden bir araya geleceği ve durum değerlendirmesi yapacağı konuşuluyor. Bu buluşmanın da bugün ya da yarın yapılacağı ifade ediliyor. Arda Çakmak, hem geçmişte hem de kısa süre önce yaptığı açıklamada, takım küme düşse bile ekibi ile birlikte göreve hazır olduğunu belirtmişti.
Kulüp başkan vekilliğinden alındıktan sonra yönetim kurulu üyeliği görevine devam eden Arif Ölmez, başkan vekilliği görevinden uzaklaştırılmasının ardından başkanlığa adaylığını koyacağını dile getirmiş, ihraç istemi ile kulüp disiplin kuruluna sevk edilmesi sonrasında ise sessiz kalmayı tercih etmişti. Ölmez’in mevcut gelişmelerin ardından, düşüncesini hayata geçirme konusunda çalıştığı, özellikle sosyal medyada yönetime büyük eleştiriler getiren muhalif delegeleri yanına aldığı iddia ediliyor.
Gençlerbirliği yönetimi, 23-30 Mayıs günlerinde olağan genel kurulu toplama kararı alırken, şu anki mevcut tabloda, Murat Cavcav’ın yeniden aday olmayı düşünmediği (ısrar ve ikna çabaları karanını değiştirmezse), Kartallar cephesinin bir adım geri çekildiği, Arda Çakmak ve Arif Ölmez’in başkanlık için öne çıktığı, eski yöneticilerden Hıfzı Kuruşa’nın da bu görev için nabız yokladığı iddia ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!