Beştepe’de gözler transfer tahtasında

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de gözler transfer tahtasında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2022 00:41

Geçmiş dönemde forma giyen oyunculara alacakları ödenmediği için sorun yaşayan kırmızı-siyahlılar’ın ilk aşamada 1 milyon Euro’ya ihtiyaç duyduğu belirtiliyor. Dava konusu olan futbolcular ve yetkilileri ile temasa geçildi.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de ikinci yarıya iyi başlayamayan ve oynadığı 3 maçı da kaybeden Gençlerbirliği’nde lige verilen ara sonrasında yeni bir sayfa açma hedeflenirken, ilk etapta mevcut transfer yasağının kaldırılması için girişimlere hız verilmiş durumda.
Deplasmanda 3-1 kaybedilen Manisa FK maçı sonrasında, yönetime istifasını sunan ancak bu talebi kabul edilmeyen Teknik Direktör Metin Diyadin’in, görevi yeniden kabul etmesinin altında, transfer yasağının kaldırılacağına dair yönetimden güvence aldığının olduğu öğrenildi.
Sezonun ilk yarısı devam ederken, kadro derinliğine sahip olamadıkları için zorluklar yaşadıklarını dile getiren Diyadin, bu olumsuzluklara, sakatlıklar, cezalar ve takımdan ayrılan oyuncuların eklenmesi ile sıkıntının daha da büyüdüğünün altını çizmişti.
Ara dönemde diğer takımların kadrolarına takviyeler yaptığına işaret eden Diyadin’in, yöneticilerle yaptığı durum değerlendirmesinde, transfer tahtasının açılması durumunda, kadroya almayı düşündüğü isimlerle ilgili listesinin hazır olduğunu ilettiği öğrenildi.

SEZON BAŞINDA KADRO GEÇ OLUŞTURULDU

Gençlerbirliği’nde geçmiş dönemde forma giyen oyunculardan; Zargo Toure, Floyd Ayite ve Srdjan Sipridonavic’ten kaynaklı transfer yasağının toplam borcun 3.5 milyon Euro olduğu, ancak ilk etapta 1 milyon Euro ödenmesi durumunda, ara transfer döneminde geçici olarak transfer tahtasının açılacağı belirtiliyor.
Kırmızı-siyahlı takıma, sezon başında da Giovanni Sio’dan kaynaklı transfer yasağı gelmiş, Beştepe yönetimi bu yasağı kaldırdıktan sonra, diğer takımlara göre daha geç tarihlerde yeni sezon kadrosunu yeni isimlerle güçlendirmişti.
Gençlerbirliği Sportif Direktörü Baki Mercimek’in dava konusu oyuncular ve yetkilileri ile temas kurup, transfer yasağını kaldırmak için gerekli girişimlere hız verdiği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

BAŞKAN AKDAŞ YAKIN TAKİPTE

Lige verilen arada Antalya’ya gelerek kamp çalışmalarına başlayan Gençlerbirliği, ilk antrenmanını yaptı.
Antalya kampındaki ilk antrenmanı, kulüp başkan Niyazi Akdaş ve kulüp saymanı Şahap Yaralı da takip etti. Niyazi Akdaş, antrenman öncesi ve sonrasında futbolcularla yakından ilgilenip sohbet ederken, Sportif Direktör Baki Mercimek’ten de takımla ilgili bilgi aldı.
Gençlerbirliği, Antalya kampı kapsamında 1 Şubat Salı günü Bulgaristan Ligi ekiplerinden Levski Sofya ile hazırlık maçında karşı karşıya gelecek. COVID-19 tedbirleri gereğince maç basına ve seyirciye kapalı olarak oynanacak.
Başkent temsilcisinde, sakatlıkları nedeniyle tedavi süreçleri devam eden Aksel Aktaş ile Sandro Lima, takımdan ayrı çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!