Beştepe’de geri sayım hızlandı

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de geri sayım hızlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2021 00:02

Sarı-lacivertli ekipte, mevcut yönetimin öne çıkardığı isim olan futbol şube sorumlusu Faruk Koca en güçlü aday konumunda. Kırmızı-siyahlı tarafta ise sürekli farklılık gösteren gündem, dengeleri de değiştiriyor.

Haberin Devamı

Süper Lig’e veda eden ve gelecek sezon TFF 1.Lig’de mücadele etmeye hazırlanan Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nde, genel kurul süreçlerinde geri sayıma geçildi. Ankaragücü’nde olağan, Gençlerbirliği’nde ise olağanüstü olan genel kurullar, 10 Haziran Perşembe günü toplanacak. Kırmızı-siyahlılar, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde, sarı-lacivertliler ise Eryaman Stadı’nda kulüp delegelerini ağırlayacak. Korona virüs salgını nedeniyle daha önce birçok kez ertelenen ancak bu kez yapılmasının yolu açılan kongrelerde çoğunluk aranmayacağı için, sandık başına gidecek üyeler, yeni yönetimleri belirleyecek.

A.GÜCÜ’NDE LİSTE ÇALIŞMALARI YAPILIYOR İDDİASI

Ankaragücü’nde mevcut yönetimin başkanı Fatih Mert, yeniden aday olmayacağını, yönetim içinden, futbol şube sorumlusu görevini yürüten Faruk Koca’yı aday olarak göstereceklerini açıklamaştı. Faruk Koca da kısa süre sonra yaptığı açıklamada, Ankaragücü başkanlığına aday olduğunu, düzenleyeceği basın toplantısında plan ve projeleri ile ilgili bilgi vereceğini belirtmişti. Koca, henüz bununla ilgili medyanın karşısına geçmezken, kendisinin ekonomik anlamda güçlü bir yönetim kurulu oluşturma konusunda yoğun mesai harcadığı ifade ediliyor. Koca’nın, göreve geldikleri tarih olan 31 Ekim 2019’tan bu yana beraber çalıştığı yönetici arkadaşlarından en fazla 1-2 ismi yanına alabileceği konuşuluyor.
Sarı-lacivertli camiada, farklı bir liste için de girişimlerin yürütüldüğü belirtiliyor. Geçmiş dönemlerde başkan adaylığı konusunda öne çıkan isimlerin başında gelen Murat Ağcabağ, bu kez sessizliğini korurken, Abidin Doğan ve Bahadır Erdemir’in başkan adaylığı konusunda çalıştığı ileri sürülüyor.

GENÇLERBİRLİĞİ’NDE FARKLI SENARYOLAR ÜRETİLİYOR

Beştepe’nin diğer tarafında ise sürekli değişen bir gündem söz konusu. Murat Cavcav’ın aday olmayacağını açıkladığı gün, eski başkan vekili Niyazi Akdaş, ekibiyle birlikte göreve hazır olduğunu düzenlediği basın toplantısı ile açıklamış ve başkanlığa adaylığını resmiye dökmüştü. Ancak, Akdaş’ın bu açıklamadan 4 gün sonra, organize linç kampanyası ile karşılaştıklarını gerekçe gösterip, adaylıktan çekilmesi, dengeleri alt üste etti. Akdaş, cephesinden gelen ‘çekildik’ açıklamasının hemen akabinde, adı başkan adaylığı için geçen Arda Çakmak’ın, Murat Cavcav ile görüşmesi, seçim sürecini farklı bir noktaya taşıdı. Çakmak’ın bu görüşmede, kulübe yeni üyelikler yapılması konusunda, son dönemde sağlanan kolaylıkların kendilerine de sağlanması talebinde bulunduğu öğrenildi. Beştepe’de geçen yılın Ekim ayında seçim atmosferine girildikten sonra ekibiyle birlikte çalışmalar yürüten, Akdaş’ın adaylıktan çekilmesinin ardından bu yöndeki girişimlerini hızlandıran Çakmak’ın yönetimini oluşturmaya ağırlık verdiği, arkadaşları ile durum değerlendirmesi yapıp, listesine son şeklini kazandırdıktan sonra medyanın karşısına çıkacağı öğrenildi.
Beştepe kulislerinde, seçime kısa süre kalmış olmasına rağmen; Murat Cavcav, Niyazi Akdaş, Arif Ölmez ve Arda Çakmak cephelerinde farklı hamlelerin gelebileceği, genel kurul saatine kadar farklı senaryoların ortaya çıkabileceği ileri sürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!