Beştepe’de birlik beraberlik mesajı

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de birlik beraberlik mesajı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2022 14:22

Kırmızı-siyahlı ekibin başkanı Niyazi Akdaş, oyuncuların, yaptıkları davranışın yanlış olduğunu anladıklarını belirtip, “Önümüzde 4 önemli maç var. İhtiyaç duyduğumuz 3-4 puan, bu kardeşlerimizle alınacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de 34. haftayı 42 puanla 11. sırada geçen Gençlerbirliği’nde, son oynanan ve 2-0 kazanılan Royal Hastanesi Bandırmaspor maçının bitiminde yaşanan olumsuz tablonun izleri siliniyor. Kırmızı-siyahlı ekibin başkanı Niyazi Akdaş, “Oyuncular yaptıklarının yanlış olduğunu anladılar” diye konuştu.
Gençlerbirliği ile Bandırmaspor arasında geçen hafta sonu Eryaman Stadı’nda oynanan karşılaşmanın bitiminde, kırmızı-siyahlı oyuncular, galibiyet sevincini taraftarla paylaşmadan doğrudan soyunma odasına gitmiş, yöneticilerin araya girip iknası sonrasında 8-9 oyuncu sahaya dönmüştü.

3-4 PUANA DAHA İHTİYAÇ DUYUYORUZ

Bursaspor maçındaki beraberlik priminden kaynaklı oyuncuların bu protestosuna başkan Niyazi Akdaş sitem edip, “Keşke, 23 Nisan günü maça gelen bin 500 çocuğu mutlu etseydiniz. Tepkiniz bana ise onların 23 Nisan bayramını kutlasaydınız. Beni çok ama çok üzdünüz” ifadelerini kullanmıştı.
Futbolcular, davranışları nedeniyle büyük eleştiri toplarken, sonrası süreçte, prim krizinin yapılan ödeme ile aşıldığı bilgisi geldi. Başkan Niyazi Akdaş, gelinen aşamada taraftarları birlik ve beraberliğe davet edip, şunları söyledi:
“Değerli arkadaşlarım önümüzde 4 önemli maçımız var. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Lütfen negatif mesajlar yazmayalım.
Sizlerden rica ediyorum. Hepimiz, Denizlispor maçına konsantre olalım. Onlar da yaptıklarının yanlış ve zamansız olduğunu anladı. Hepsi üzgün. Bu sene ligde kalma barajı 45-46 puan. Daha 3-4 puana ihtiyacımız var. Bu puanlar bu kardeşlerimizle alınacak.”

KARŞILAŞMANIN HAKEMİ MERT GÜZENGE

Spor Toto 1. Lig’in 35. haftasında oynanacak olan Altaş Denizlispor-Gençlerbirliği maçını, hakem Mert Güzenge yönetecek. Kritik müsabaka öncesinde, Denizlispor 39 puanla küme düşme potasının bir basamak üzerinde yer alıyor. Gençlerbirliği ise 42 puanla 11. sırada. Sezonun ilk yarısında Ankara’da oynanan müsabakayı Gençlerbirliği, Metehan Mert’in son dakikalarda attığı golle 1-0 kazanmıştı. Ligin son bölümünde puanın yanı sıra averaj hesabı da öne çıktığından, karşılamadan sonucu ikili-üçlü averaj açısından da önem taşıyor.

Beştepe’de birlik beraberlik mesajı


ÇOCUKLARIN FUTBOL COŞKUSU

Gençlerbirliği’nin erkek ve kız alt yapı takımları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğindeki futbol turnuvasına katıldı.
Gençlerbirliği ve Çankaya Belediyesi’nin ortak girişimiyle düzenlenen mini turnuvada maçlar, Gençlerbirliği Yaşamkent Hasan Polat Sahası’nda oynandı.
U-12 erkek takımları arasındaki turnuvaya; Gençlerbirliği, Ankaragücü, Kayserispor ve Ankara Kartal katıldı. Kızlarda ise Gençlerbirliği ve Tarım Kredi Gençlik U-12 takımları karşılaştı. Gençlerbirliği U-14 ve U-16 kız takımları da bir gösteri maçında karşılaştı. Şenlik havasında geçen turnuvada, yüzün üzerinde genç sporcu hem bayramı kutladı, hem de izleyenlere futbol keyfi yaşattı.
Turnuva açılışına Kulüp Başkanı Niyazi Akdaş da katılırken, katılımcılara plaketlerini Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsüm Bor Güner, Gençlerbirliği Genel Müdürü Ergun Maraşlı ve Gençlerbirliği Gençlik Gelişim Sorumlusu Cüneyt Memişoğlu verdi.

Haberin Devamı

ZOR GÜNLERDE AYAKTA KALDI

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde, 1959-1971 yılları arasında forma giyen ve ‘Rüzgarın Oğlu Zeynel’ olarak tanınan Zeynel Soyuer, kulübü ziyaret edip, başkan Niyazi Akdaş ile görüştü.
Kırmızı-siyahlı forma altında gösterdiği başarılı performansla Milli Takım’a kadar yükselen Zeynel Soyuer ile başkan Niyazi Akdaş’ı bir araya getiren ziyarette, hem Gençlerbirliği’nin eski günlerine dair samimi ve sıcak bir sohbet gerçekleşti hem de bugüne yönelik duygular paylaşıldı.
Soyuer, Gençlerbirliği’nin bugünkü tesis ve imkanlarının kendisini mutlu ettiğini belirtip, “Kulübümüzün 100 yıla dayanan bir mazisi var. Gençlerbirliği 70’lerden önce de zor dönemler, zor günler gördü. Sonrasında da oldu ama her zaman düştüğü yerden kalkmayı başardı” diye konuştu.

BU ARMAYA EMEK VERDİLER

Başkan Niyazi Akdaş, nazik ziyareti için Zeynel Soyuer’e teşekkür edip, “Amacımız, Zeynel Soyuer gibi nice kahramanın, bu armaya emek vermiş ismin emanetini, layık olduğu yere çıkarmak. Bunun için çaba harcıyoruz” dedi.
Ziyaretin ardından Zeynel Soyuer’e isminin yazılı olduğu kırmızı-kara forma hediye edildi. Ziyaret sırasında Gençlik Gelişim Sorumlusu Cüneyt Memişoğlu ile Kulüp Genel Müdürü Ergun Maraşlı da hatıra fotoğrafında yer aldı.
Futbolculuğu döneminde bir Beşiktaş maçında golleri ve sürati ile “Rüzgarın Oğlu” lakabını alan hücum oyuncusu, kornerden attığı gollerle de döneme damgasını vurdu. 12 yıl aralıksız Gençlerbirliği forması giyen efsane futbolcu, Gençlerbirliği haricinde başka bir profesyonel kulüp forması giymedi.
Gençlerbirliği’nin profesyonel lig tarihinde 100. golüne imza atan Zeynel Soyuer, lakabı, golleri ve centilmen kişiliğiyle kulüp tarihinde değerli bir yere sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!