Beştepe zirvesi Sandro Lima’nın

Güncelleme Tarihi:

Beştepe zirvesi Sandro Lima’nın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2022 14:22

Kırmızı-siyahlı ekipte 1.5 yılını dolduran sambacı, takımına; 13 gol ve 6 gol pası katkısı sağladı. Sezonun en büyük hayal kırıklığına yol açan ismi olarak da Nijeryalı forvet Blessing Eleke’nin adı yazıldı.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de inişli çıkışlı bir grafik çizen ve sezonun büyük bölümünü tehlike hattı civarında geçiren Gençlerbirliği’nde taraftarlar, oyuncularla ilgili yapılan değerlendirmede, en iyiler listesinin ilk sırasına Sandro Lima’yı koydu. Sezonu 48 puanla 13. sırada tamamlayan kırmızı-siyahlılar, bitime iki hafta kala deplasmanda Nasadoge Menemenspor’u 3-1 yenerek, lige tutunuşunu resmileştirmişti.
Sosyal hesabı üzerinden yapılan anket sonunda, kırmızı-siyahlılar sezonun iyi performans gösteren futbolcusu olarak Sandro Lima’yı seçti. 2020- 2021 sezonu ara transfer döneminde, Çin Lig’i ekibi Tianjin’den Gençlerbirliği’ne gelen Brezilyalı oyuncu, 1.5 sezon geçirdiği Beştepe’de, ikinci yılında performansını yukarı taşıdı. Kırmızı-siyahlı ekiple sözleşmesi sona eren ve yönetimin yeni sözleşme teklifi yaptığı sambacının, Güney Kore’ye transferinin gündemde olduğu konuşuluyor.
Taraftarların katıldığı anket sonucuna göre sezonun en iyi performans gösteren futbolcusu oyların yüzde 55.2’sini alan Sandro Lima seçildi. Sandro Lima, bu sezon ligde 13 gol, 6 gol pası ile skor katkısının yanında takım oyununa desteğiyle de ön plana çıktı.
Sezon başında Beştepe’ye gelen ve takımı sırtlayan isimlerden biri olan Barış Alıcı, Sandro Lima’yı takip ederken, Metehan Mert en iyi çıkış yapan futbolcu seçildi. Blessing Eleke ise en çok hayal kırıklığı yaşatan futbolcu oldu.

DMYTRO ÜÇÜNCÜ SIRAYA GERİLEDİ

Sezon boyunca 8 gol ve 8 asistlik katkı yapmasının yanında çalışkan futboluyla beğeni toplayan kanat oyuncusu Barış Alıcı, yüzde 33.1’lik oy oranıyla ikinci sırada kaldı. Sezonun ilk yarısında yapılan benzer anketi ilk sırada kapatan Ukraynalı orta saha oyuncusu Dmytro Grechyshkin ise yüzde 6.8’lik oy oranıyla bu kez üçüncü sırada yer adı. Sezon içinde kritik gollere de imza atan genç savunma oyuncusu Metehan Mert ise yüzde 4.8’lik oranla dördüncü oldu.
Sezonun en büyük hayal kırıklığı yaşatan ve bu alanda zirveye çıkan futbolcusu ise oyların yüzde 49.3’ünü alan Nijeryalı forvet Blessing Eleke oldu. Takımda en yüksek maaşı alan isimlerden olan Nijeryalı forvet, sezonu 7 golle tamamlarken, bu gollerin tamamını ligde Gençlerbirliği’nin altında yer alan takımlara attı. Eleke’yi, sezon öncesi büyük umutlar beslenen ancak bir türlü istikrarlı forma giyemeyen Arda Kızıldağ yüzde 33.7’lik oranla izledi. Aaron Tshibola yüzde 9.7 ile üçüncü, Ömürcan Artan ise yüzde 7.3 ile bu kategoride dördüncü sırayı aldı.
Sezonun en iyi çıkış yapan futbolcusu ödülü ise sezonu 4 golle tamamlayan genç savunma oyuncusu Metehan Mert oldu. Metehan, oyların yarısından fazlasını alarak yüzde 50.9’luk bir orana ulaştı. Metehan’ı, yüzde 30.7 ile Muhammed Bayır, yüzde 10.9 ile Übeyd Adıyaman ve yüzde 7.5 ile Musa Şahindere izledi.

Haberin Devamı

PENALTIDAN GOL ATMADI

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’ne bu sezonki golleriyle kritik puanlar kazandıran Sandro Lima, 13 kez gol sevinci yaşarken hiç penaltı golü atmadı. Kırmızı-siyahlı forma altında sezonda 31 maça çıkan, tecrübeli oyuncu bu maçların 30’unda 11’de başlarken, 30 maçta 90 dakika sahada kaldı. 7 kez sarı kart gören Lima, hiç kırmızı kart almadı. Sezonun son hafta maçında Bereket Sigorta Ümraniyespor’a 2 gol atan 31 yaşındaki futbolcu, Gençlerbirliği’nin ilk yarıda 5-0 kazandığı Nasadoge Menemenspor maçında rakip ağları 3 kez havalandırdı. Diğer 8 maçta ise birer kez gol sevinci tattı.

RAHMETULLAH’TAN DUYGUSAL VEDA

Gençlerbirliği’nden ayrılan oyunculardan biri olan Rahmetullah Berişbek de alt yapıdan yetişen diğer arkadaşları; Arda Kızıldağ, Ömürcan Artan ve İlker Karakaş gibi yayınladığı masajla Beştepe’ye veda etti.
Ayrılık mesajının zorluğunu yaşadığı durumda daha iyi anladığını vurgulayan Rahmetullah, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“2013’te bir çocuk olarak kapısından girdiğim kulübümden artık ayrılma vakti. Ailemden ayrı kalmaya başladığım tesislerde, bana destek olan herkese, üzerimde emeği olan hocalarıma, iyi günde kötü günde beni her zaman destekleyen taraftarlara ve buna bu büyük imkanı sağlayan rahmetli duayen başkanımız İlhan Cavcav’a teşekkür ediyorum. Bu kutsal forma altında unutamadığım anlar yaşadım. Saha içinde ve dışında bu kulübün büyüklüğünü bilerek hareket ettim. Gençlerbirliği oyuncusu olmasam da taraftarı olarak her zaman Gençlerbirliği’nin destekçisi olacağım ve kalbimin bir köşesinde her zaman taşıyacağım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!