Beştepe gençleri Süper kulvarda

Güncelleme Tarihi:

Beştepe gençleri Süper kulvarda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2022 14:19

Arda Kızıldağ ve Ömürcan Artan’ın Gaziantep FK ile anlaşmasının ardından Rahmetullah da GZT Giresunspor’a gitti. Kırmızı-siyahlı ekipte futbol alt yapısını alan; İrfan Can, Berat Özdemir, Uğur Çiftçi, Ahmet Oğuz, Soner Dikmen ve Soner Aydoğdu gibi isimler de farklı takımlarda üst düzey mücadelenin içinde yer alıyor.

Haberin Devamı

Yeni sezon öncesinde transfer tahtasını açıp kadrosunu güçlendirmeye çalışan Gençlerbirliği’nde, ayrılan oyuncuların Süper Lig ekiplerine transferi sürüyor. Sezon sonunda sözleşmeleri biten ve kontrat uzatma konusunda gönüllü olmayan oyunculardan Arda Kızıldağ ile Ömürcan Artan, Gaziantep FK ile mukavele imzalarken, Rahmetullah Berişbek de GZT Giresunspor ile anlaştı. 3 oyuncu da Beştepe’nin alt yapısından yetişmişti.
Önceki sezon bitiminde büyük takımların transfer gündeminde yer alan ve geride kalan sezona başlarken savunmanın ortasında ilk isim olarak listeye yazılan Arda Kızıldağ, sezon içinde yaşadığı tartışmalar yüzünden dönem dönem formasından uzak kaldı. Genç oyuncu, yöneticilerin sözleşme yenileme tekliflerini geri çevirirken, kulüp yönetimi de farklı kulüplerden gelen teklifleri yetersiz bulduğu için kabul etmedi. Sezonun ikinci yarısının büyük bölümünde kenarda bekleyen zaman zaman da kadroya alınmayan Arda Kızıldağ, sözleşmesinin sona ermesinin ardından da Gazintep FK’nın yolunu tuttu.

SEZON İÇİNDE KADRO DIŞI BIRAKILDI

Gençlerbirliği alt yapısından yetişen ve Hacettepe forması da giyen sağ bek Ömürcan Artan, ikinci sezondaki çıkışıyla dikkati çekti ve kontratı sona erdikten sonra o da takım arkadaşı gibi Gaziantep FK’ya geçti. Rahmetullah Berişbek ise sezon içinde yönetim ve teknik kadro ile yaşadığı sorunlar nedeniyle, takım arkadaşı İlker Karakaş ile birlikte bir süre kadro dışı kaldı. Sonrasında yeniden takıma dönen Rahmetullah, fazla oynama şansı bulamazken, sezon bitiminde yayınladığı veda mesajının ardından, transfer yasağı sorunu ile karşı karşıya olan Karadeniz ekibi Giresunspor’un bu pürüzü ortadan kaldırmasının sonrasında yeşil-beyazlı ekiple anlaştı.
Yeşil-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, “23 yaşındaki orta saha oyuncusu Rahmetullah Berişbek ile anlaşma sağlanmıştır. Rahmetullah Berişbek, takımımızın Erzurum’da gerçekleştirdiği sezon öncesi hazırlık kampı kadrosuna dahil edilmiştir. Rahmetullah Berişbek’e Giresunspor’umuza hoş geldin diyor, Çotanak arma altında başarılı bir sezon diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

FARKLI KULÜPLERDE FORMA GİYİYORLAR

Futbolda alt yapıya ön büyük önemi veren kulüplerden biri olan Gençlerbirliği’nin yetiştirdiği birçok oyuncu Süper Lig’de mücadele ediyor. Fenerbahçe’de İrfan Can Kahveci, Trabzonspor’da Berat Ayberk Özdemir, Demir Grup Sivasspor’da Uğur Çiftçi, sezon bitiminde yeni takımı Konyaspor’a geçen Ahmet Oğuz, geçen sezon yeşil-beyazlı ekipte yaptığı çıkışla dikkati çeken Soner Dikmen, gelecek sezon Antalyaspor forması altında izleyeceğimiz Soner Aydoğdu, biten sezonu kiralık olarak Kayserispor’da geçiren ve İtalya’ye dönen Yıldırım Mert Çetin ile Aytemiz Alanayspor’da görev yapan Tayfur Bingöl bu isimlerden bazıları.

Haberin Devamı

RAKİPLER GİBİ ADIMLAR ATAMADIK

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, yeni sezon hazırlıklarına Erciyes’te devam ediyor.
Teknik Direktör Metin Diyadin, Erciyes’e kamp için ilk kez geldiklerini, tesisleri ve sahayı çok beğendiklerini belirterek, buradaki hazırlığın 10 gün süreceğini aktardı.
Takımın transfer yasağına değinen Diyadin, “Lig için hedefleme bakımından şu an söyleyeceğimiz net bir şey yok. Çünkü transfer yasağımız var. Henüz oyuncu katamadık takıma. Samsunspor, Eyüpspor, Pendikspor gibi takımlar ciddi anlamda transfer yapıp kampa hazır bir şekilde gittiler. Biz henüz öyle bir adım atamadık. O kadar yol almış takımların içinde kalkıp ‘yarışacağız onlarla’ demek çok doğru değil. Süreç içinde oyuncu katılımları olursa bir şeyleri konuşabiliriz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!