Beşinci durak Ankara

Güncelleme Tarihi:

Beşinci durak Ankara
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2013 00:00

Sanata olan ilgiyi ve desteği artırmak amacıyla, Akbank Private Banking desteğiyle 2010 yılından beri Çağdaş Sanat Buluşmaları’nı düzenlemeye başlayan Contemporary İstanbul’un bu yılki beşinci durağı Ankara oldu.

Haberin Devamı

Çağdaş sanatın gelişmesi, yurtiçi ve yurtdışında tanıtılması ve Türkiye’nin dünyanın başlıca uluslararası sanat merkezleri arasında yerini alabilmesi için çalışmalar yapan Contemporary İstanbul’un bu yılki beşinci durağı Ankara’ydı. Hilton Otel’de gerçekleşen geceye Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli ev sahipliği yaptı.
Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Güreli ve Akbank Private Banking’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı’nın birer konuşma yaptığı Çağdaş Sanat Buluşması’nda, uzmanlar tarafından sanatın yatırım yönü ve sanat koleksiyonerliği ele alandı. Contemporary İstanbul Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın ‘Türkiye’de ve dünyada Sanat Yatırımı’ hakkında bilgiler verdiği buluşmada, sanatçı Kezban Arca Batıbeki ise kendi çalışmaları ve günümüz çağdaş sanatını anlattığı bir sunum gerçekleştirdi. Gecedeki bir diğer konuşmacı Edit Yapı Yönetim Kurulu Başkanı, koleksiyoner Emre Dökmeci’ydi. Dökmeci ise çağdaş sanat koleksiyonerliği ve sanatın yatırım yönü hakkında davetlilere bilgi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!