Beş yıldızlı sinema keyfi

Güncelleme Tarihi:

Beş yıldızlı  sinema keyfi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2018 11:37

Geçtiğimiz hafta yeniden hizmete giren Atakule Alışveriş Merkezi’nde Cinemaximum Sinemaları açıldı. CGV Mars Entertainment Group CEO’su Don Won Kwak, Türkiye’nin global olarak ilk beşte yer aldığı bir sinema endüstrisi oluşturmak istediklerinin altını çizdi.

Haberin Devamı

 

Türkiye’deki 100. Cinemaximum, Atakule Alışveriş Merkezi’nde açıldı. Açılışa ATO Başkanı Gürsel Baran, eski bakanlardan Kürşat Tüzmen, CGV Mars Entertainment Group CEO’su Don Won Kwak ile iş dünyasından isimler katıldı. İki yıl önce 8 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’ye geldiklerini kaydeden Kwak, “Yatırımlarımızla büyümeye devam etmek istiyoruz ve devam ediyoruz. İlk başta yaptığımız planlara sadık kalarak 200 milyon dolarlık bir yatırım daha yapmayı planlıyoruz” dedi. “Bu 100. sinemamız. Türkiye’nin beyni Ankara’da açılan özel bir sinema bizim için. Burada 5 salonumuz var. Hepsi birbirinden özel salonlar. Sinema keyfini daha iyi bir noktaya getirmek istiyoruz” diyen Kwak, sinema sektöründe Türkiye’de çok büyük bir potansiyel olduğunu ve beş yıl içinde Türkiye’nin global olarak ilk beşte yer aldığı bir sinema endüstrisi oluşturmak istediklerinin altını çizdi.

Haberin Devamı

İSTİHDAMA KATKILARI VAR

ATO Başkanı Gürsel Baran da “CGV grubu dünyada 8 ülkede sinemaseverleri sinemayla buluşturuyor. İki yıl içinde Türkiye’yi kendi sektörlerinde bir numara yapmak gibi bir gayretleri var. Bu bizler için çok önemli. Türkiye’de çalışan bin 500 personelleri var. Bizim ülkemize istihdama çok önemli katkıları var” değerlendirmesinde bulundu. Kürşat Tüzmen ise “Böyle bir grubun Güney Kore’den gelip ülkemizde bizim kültür ve sanat alt yapısı olarak adlandırabileceğimiz sinema sektörüne yaptığı bu yatırım son derece önemli” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!