Beş ilçenin 2024 bütçesine onay

Güncelleme Tarihi:

Beş ilçenin 2024 bütçesine onay
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2023 16:47

Bütçe mesaisine başlayan ABB Meclisi, Çankaya, Etimesgut, Beypazarı, Haymana ve Evren belediyelerinin 2024 bütçelerini oy birliğiyle onayladı. Çankaya Belediyesi’nin bütçesi 6 milyar 200 milyon TL, Etimesgut Belediyesi’nin bütçesi 2 milyar 415 milyon TL olarak belirlendi. Dış ilçe belediye başkanları ABB Başkanı Mansur Yavaş ve yönetimini yapılmayan işler için eleştirdi.

Haberin Devamı

Beş ilçenin 2024 bütçesine onay
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, belediyelerin 2024 bütçelerini görüşmeye başladı. Önceki gün ABB Meclisi Birinci Başkanvekili Fatih Ünal başkanlığında yapılan toplantıda Çankaya, Etimesgut, Beypazarı, Haymana ve Evren belediyelerinin 2024 bütçeleri oy birliğiyle kabul edildi.

Çankaya Belediyesi’nin bütçesi 6 milyar 200 milyon TL, Etimesgut Belediyesi’nin bütçesi 2 milyar 415 milyon TL, Beypazarı Belediyesi’nin bütçesi 300 milyon TL, Haymana Belediyesi’nin bütçesi 332 milyon 976 bin TL, Evren Belediyesi’nin bütçesi 30 milyon TL olarak belirlendi. Bütçelerin kabulü sonrası belediye başkanları teşekkür konuşmaları yaptı. Çevre ilçe belediye başkanlarının ABB yönetimi ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik eleştirileri dikkat çekti.

Haberin Devamı

SİYASETLE, POLEMİKLE İŞİMİZ OLMADI

Beş ilçenin 2024 bütçesine onay

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen konuşmasında özetle şunları kaydetti: “Çankaya’mızda siyasi görüşe, inanca, yaşam biçimine bakmadan bütün yurttaşlarımızı, 950 bin Çankayalı’mızı kucaklayarak, baş tacı ederek hizmet etmeye devam edeceğiz. 9.5 yıllık belediye başkanlığım döneminde Çankaya Belediyesi tarihinin en büyük yatırımlarını hayata geçirdik. Bütün bunları yaparken 9.5 yılda bir kuruş kredi kullanmadık, hiç borçlanmadık. Belediyemiz kreşlerden kültür merkezlerine, Çankaya Evleri’nden engelli merkezine, sosyal tesislerden yüzme havuzlarına kadar her yerde kendi binalarında hizmet vermektedir. Belediyeyi kiracı olmaktan bu dönem içerisinde kurtardık. 750 dönüm Bademlidere Cumhuriyet Parkı’mızı hizmete açtık. Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müze’mizin yapımına devam ediyoruz. Atatürk Kültür Merkezi’mizin de yapımı devam ediyor, mayıs ayında hizmete açmış olacağız. Ankara’mız uluslararası standartlarda bir kültür merkezine de kavuşmuş olacak. İşimiz gücümüz çalışmak. Sıcak siyasetle, polemikle hiç işimiz olmadı. Çünkü belediye başkanı polemik yapmak ya da sıcak siyaset yapmak için değil hizmet etmek için var.”

Haberin Devamı

KİME NE NASİP OLUR ONU BİLEMEYİZ

Beş ilçenin 2024 bütçesine onay

Kabul edilen 2024 bütçelerini önümüzdeki dönemde yeni yönetimlerin kullanabileceğine dikkat çeken Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel de “Belediyelerimizin bütçeleri görüşülüp karara bağlanıyor. Bunların Ankara’mızın her köşesinde hizmete dönmesi hepimizin arzusudur. Bu Meclis’in yaş olarak bilmiyorum ama belediye başkanı olarak en tecrübeli arkadaşlarınızdan birisiyim. Tabii ki bu bütçeleri muhtemeldir ki önümüzdeki dönemde yeni siyasi iradeler yönetecek, yönlendirecek. Kime ne nasip olur onu bilemeyiz ama sonuçta bütçeleri biz yapıyoruz ama 31 Mart’tan sonra Allah herkesin gönlüne göre versin. Derdimiz Ankara, Ankara’mızın ve şehrimizin çağdaş bir kent olması yönünde yol alması, hemşehrilerimizin de yaşam kalitesinin yükselmesi. Hepimizin derdi, isteği bu. Keşke bu bütçelerimiz çok daha yüksek olsa, imkânlarımız, şartlarımız çok daha iyi olsa. Çok daha büyük bütçelerle çok daha güzel işleri, vatandaşın yaşamına dokunan işleri yapabilsek. Ama şartlar, imkânlar bu. Bu şartlar ve imkânlar doğrultusunda bu bütçelerle de şehrimizin ve insanımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

DIŞ İLÇELERDEN ABB’YE ELEŞTİRİLER

Beş ilçenin 2024 bütçesine onay

Taşra ilçesi olmalarına rağmen ciddi yatırımlar yaptıklarını anlatan Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, “Haymana’da daha önce bir kaplıcamız vardı onu yıktık yeniden yapıyoruz. Tabii teknik olarak rakamlar böyle ama aslında reel olarak böyle bir bütçe yok. Biz kendi çapımızda bir taşra ilçe olmamıza rağmen ciddi hizmetler ettik. Bu yıl sadece 55 bin metrekare kilit taşı, 25 kilometre satih kaplama, sanat yapıları, çocuk oyun grupları, malzemeli bakım gibi çok ciddi yatırımlar yaptık” diye konuştu. ABB’yi su ve kanal konusunda eleştiren Turgut, Sındıran Mahallesi’ndeki sorunun uzun süredir girişimlerine rağmen çözülmediğini belirtti ve “ASKİ’de suyla ve özellikle kanalla ilgili genel müdür yardımcısı ve bürokratların Büyükşehir’e yakışmadığını söylemek istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Beş ilçenin 2024 bütçesine onay

ABB’nin yol çalışmaları, temiz su gibi birçok konuda işleri gerçekleştiremediğini anlatan Evren Belediye Başkanı Hüsamettin Ünsal ise “Evren’imize bu süre zarfı içerisinde yerel seçimlerde Sayın Mansur Başkan tarafından vaat edilen verilen sözlerin hiçbiri gerçekleşmemiştir. Büyükşehir tarafından ağaç, fidan, budama ufak tefek reglajlar dışında hiçbir hizmet olmamıştır. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize ne bir metrekare kaldırım, ne bir caddemize, sokağımıza asfalt çalışması yapılmamıştır. Evren’e adeta üvey evlat muamelesi yapıldı” eleştirisinde bulundu.

Beş ilçenin 2024 bütçesine onay

Haberin Devamı

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ise ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın memleketinin Beypazarı olmasına dikkat çekerek, “4.5 yıl önce Meclis’in en özel belediye başkanı olarak seçildiğimi ve bir ayrıcalığımız olacağını ifade etmiştim. Bütün ilçelerden arkadaşlarımız var. Emin olun hiçbir ayrıcalığımız olmadı hepiniz gibi hizmet aldık” diyerek üstü kapalı Yavaş’ı eleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!