'Belediye kendini kahraman ilan etti'

Güncelleme Tarihi:

Belediye kendini kahraman ilan etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2018 15:30

Keçiören’in Yeşiltepe Mahallesi muhtarı Ferhat Aygün, sokak köpekleriyle ilgili mahallenin çeşitli noktalarına astığı ve hayvanseverlerden büyük tepki gören afişlerle ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Afişte Keçiören Belediyesi’nin logo ve telefon numaralarına yer verdiği için hakkında inceleme başlatılan Aygün şöyle konuştu:
“Başıboş sahipsiz köpek sayısının fazla olması sebebiyle muhtarlığımıza gelen şikayetleri Keçiören Belediyesi’ne ve BİMER’E bildirdik fakat belediye 5199 sayılı Yasa çerçevesinde görevini yapmadı. Ardından vatandaşların şikayetlerini iletebilmeleri için belediyi tarafından kullanılan numaraların yer aldığı afişler hazırlayıp bunları mahalleye astık. Her numaranın başına ayrı ayrı Keçiören Belediyesi yazmanın yazı boyutunu küçültecek olması sebebiyle hiç bir art niyet taşımadan belediyenin logosunu koymayı uygun gördük.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Maalesef bazı hayvansever topluluklar olayı çarpıtarak halkı bize karşı kin ve düşmanlığa sevk etti. Belediye de ilçedeki sokak köpeği sorununu çözemediği için bir basın açıklaması yaparak bizi suçlu duruma düşürdü. Bir yandan da kendini kahraman ilan etti. Bu olaydan sonra biz, halkı kin ve nefrete sevk eden Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu ve cep telefon numaramızı amacı dışında yayarak görevimizi yapamaz hale getiren Asfalya Derneği hakkında suç duyurusunda bulunduk. SMS ve sosyal medya üzerinden tehdit ve hakaret edenlerle ilgili de yasal başvurularımızı yapacağız.”

BAKMADAN GEÇME!