Beceremiyorsa biz yaparız

Güncelleme Tarihi:

Beceremiyorsa biz yaparız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2022 22:16

ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, AK Partili ilçe belediye başkanları ve Meclis üyeleriyle beraber Ankapark’ta dün incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Ankapark’ın korunmamasına dikkat çeken Köse, “Ankapark’taki tüm oyuncaklar ve demirbaşlar Anıtlar Kurulu tarafından tescil edilerek bu mekânlara yerleştirilmiştir ve bunların hepsi önce Ankara Büyükşehir Belediyesi sonra Atatürk Orman Çiftliği’nin malıdır. İşletmesi, çalıştırması bir yana, Ankapark’taki oyuncaklar ve donanımlar bu süreçte en azından korunmalıydı. Doğal ortamdan etkilenmelerinin önüne geçecek önlemler alınmalıydı. Dışarıda bulunan oyuncakların, yağmurdan, kardan güneşten etkilenmemeleri için basit tedbirler alınabilirdi” diye konuştu. Ankapark’ta oluşan kamu zararının ödenmesi için suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Murat Köse, “Ankapark’taki oluşturulan kamu zararının tam olarak tespit edilmesini ve sorumluların cezalandırılması, oluşan kamu zararını ödemesi açısından Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın bilerek isteyerek Ankapark’ı çürümeye bıraktığını söyleyen Murat Köse, “Aslında defalarca kendisine ‘Burayı harabe bir parka dönüştürme, beceremiyorsan ver biz yapalım’ dememize rağmen şimdi bakıyoruz o tahribat daha da artmış. Bir an evvel Ankara Büyükşehir Belediyesi burayı tekrar hizmete geçirmelidir. Yapamıyorsa tekrar söylüyoruz, beceremiyorsa biz yaparız” ifadelerini kullandı.

Beceremiyorsa biz yaparız


ÇÜRÜMEYE GÖZ YUMMANIZI ANLAYAMIYORUZ

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara için dertli olan hiç kimsenin Ankapark’ın bu durumuna müsaade etmeyeceğini belirterek, “Ankara’nın göbeğinde bulunan bu mekanın çürümesine göz yummanızı anlayamıyoruz” dedi. Çankaya’da geçtiğimiz yıl istinat duvarı çökmesi nedeniyle yıkılan Açelya Apartmanı’nın bulunduğu bölgeye yapılacak yeni konut projesinin temel atma törenine katılan Kurum, burada yaptığı konuşmada Ankapark konusuyla ilgili şunları söyledi: “Biz hep şunu söyledik. Ortada bir sorun var, bir yatırım var ve maalesef kaderine terk edilmiş durumda. Bu sorun milletin faydasına çözülmeli. ‘Bu yatırım nasıl en verimli şekilde milletimizin lehine değerlendirilebilir’ dedik. Ama bu meselenin birileri tarafından bir siyaset malzemesi olarak kullanıldığına da üzülerek şahit oluyoruz.” Bakan Kurum, Ankapark projesinin eleştirilebileceğini, beğenilmeyebileceğini, hatalar bulunabileceğini, eksikliklerin fark edilebileceğini belirterek, “Bunların hepsini anlayabiliriz. Ancak Ankara’nın göbeğinde bulunan bu mekânın çürümesine, metruk bir hale dönüşmesine göz yummanızı anlayamayız. Üç yıldır hazırladığınız, içimizi sızlatan bu manzaranın sonunda üç gün önce verilmiş bir mahkeme kararını milat olarak görmenizi de anlayamayız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!