Bebek ölümleri mercek altında

Güncelleme Tarihi:

Bebek ölümleri mercek altında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2009 00:00

Sağlık Bakanlığı, bebek ölümlerini azaltmak amacıyla çalışma başlattı. Buna göre, tüm illerde bir "Bebek Ölümlerini İzleme Sorumlusu" olacak.

Bu sorumlular, her bebeğin ölüm nedenini araştırarak, raporlaştıracak. Böylece aynı nedenlerle gerçekleşen bebek ölümlerinin önlenmesi için tedbirler alınacak. Çalışma ile tüm bebek ölümlerinin bildirilebilmesi için yeni bir bebek ölüm kayıt sistemi devreye girecek.

Sağlık Bakanlığı, özellikle yenidoğan ünitelerinde toplu bebek ölümlerinin meydana geldiği Türkiye’de, bebek ölümlerini daha aşağı seviyelere düşürmeyi hedefliyor. Bu konuda yayınlanan genelgeye göre, 0-365 gün içerisinde gerçekleşen bütün bebek ölümleri ve nedenlerini tespit ederek gerekli tedbirleri almak için yeni bir bebek ölüm kayıt sistemi geliştirildi.

Her ilde bir ’Bebek Ölümlerini İzleme Sorumlusu’nun görevlendirileceği yeni sisteme göre Özel Hastane ve Ayaktan Tanı ve Tedavi Merkezleri’nde bebek ölümlerini mesul müdür, özel muayenehanelerde ise hekim bildirecek. Belediye tabiplikleri ve köy muhtarları bebek ölümlerini bildirmekle yükümlü olacaklar. Her ilde ’Bebek Ölümlerini İnceleme Kurulu’ oluşturulacak. İlçe Sağlık Grup Başkanlıkları, İlçe Jandarma birimlerince tespit edilen bebek ölümlerinin listelerini aylık olarak temin etmekle yükümlü olacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!