Bayındır’dan bilim adamlarına destek

Güncelleme Tarihi:

Bayındır’dan bilim adamlarına destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 00:00

Bayındır Hastanesi’nin düzenlediği tıp ödüllerinin 10’ncusunda ödüller sahiplerine verildi.

BAYINDIR Hastanesi 10’uncu Tıp Ödülleri, törenle sahiplerine verildi.
Geleneksel hale gelen ve bu yıl 10’uncusu düzenlenen Bayındır Hastanesi’nin tıp biliminin gelişimine katkı sağlamak ve bu alanda yürütülen çalışmalara destek vermek amacıyla her sene gerçekleştirdiği hizmet, bilim, teşvik ve araştırma desteği ödülleri Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Ödül töreninde konuşan BAYEK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Vulkan, Bayındır Hastanesinin bilimsel gelişmeye katkıda bulunmak amacıyla 1996’da başlattığı hizmet, bilim, teşvik ve araştırma ödülleri ile başarılı bilim adamlarına destek olmayı sürdürdüğünü belirtti.

Bayındır Hastanesi’nin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ile imzaladığı işbirliği protokolünün gerek Türk sağlığına, gerek sağlık hizmetine, gerekse iki kuruluşa çok fazla değer katacağını anlatan Volkan, bu işbirliğinin daha ileri noktalara taşınmasını arzu ettiklerini söyledi.
Volkan, bu işbirliği sayesinde toplum adına yararlı birçok projenin ortaya çıkacağına olan inancını da dile getirdi.

Beyazıt’a hizmet ödülü

Törende, daha sonra Bayındır Hastanesi 10’uncu Tıp Ödülleri sahiplerine verildi.
‘‘Hizmet Ödülü’’ Türkiye’de modern anlamda kalp cerrahisinin uygulanması kurumsallaşması ve yaygınlaşması için gerçekleştirdiği olağanüstü çalışmalarıyla Kalp Cerrahı Dr. Kemal Bayazıt’a sunuldu.
Bu yıl Bayındır Hastanesi Tıp Ödülleri Değerlendirme Komitesi eşit bilimsel ağırlığı nedeniyle ‘‘Bilim Ödülü’’nü iki adaya Prof. Dr. Semra Paydaş ve Prof. Dr. İbrahim Karnak’a birlikte verilmesine karar verdi.
Son on yılda Tıp Literatürü’nde yer bulan önemli çalışmaları ve yayınlar nedeniyle Doç. Dr. Ümit Yaşar ‘‘Teşvik Ödülü’’nü kazanırken, ‘‘Araştırma Desteği Ödülü’’nü ise araştırma görevlisi Sunde Yılmaz aldı.
Tören Kerem Görsev ve Hacettepe Akademik Orkestrası’nın müzik dinletisi ile bitti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!