Bataklıktan adım adım cennet bahçesine

Güncelleme Tarihi:

Bataklıktan adım adım cennet bahçesine
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2023 00:30

Sincan’ın yeni cazibe merkezi olmaya hazırlanan ‘Ova Çayı Rekreasyon Alanı Projesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Projeyi yerinde inceleyen Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, çalışmaları ve projenin detaylarını Hürriyet Ankara’ya anlattı. Ercan, “Fiziki olarak projenin yüzde 55’i tamamlandı. Bu alan Sincan’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını bir metrekare daha arttıracak” dedi.

Haberin Devamı

Sincan Belediyesi, Ova Çayı Rekreasyon Alanı Projesi’yle ilçeye yeni bir nefes alanı kazandırmaya hazırlanıyor. Çalışmaları hızla devam eden projeyi yerinde inceleyen Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, “Yakın bir zamanda açılışını gerçekleştireceğimiz projemizle birlikte sadece Sincanlıları değil, tüm Ankaralıları doğa, kültür-sanat ve sporla buluşturacağız” dedi. Yapımı devam eden projenin detaylarını Hürriyet Ankara’ya anlatan Ercan, özetle şunları söyledi:

Bataklıktan adım adım cennet bahçesine

BATAKLIKTAN NEFES ALANINA

“Ova Çayı Rekreasyon Alanı Projesi ile Sincan bir cennet bahçesine kavuşacak. İçinde barındırdığı birçok sistemle akıllı şehir uygulamasına da örnek olacak. Projenin gövdesinin oturduğu yer, eskiden bataklıktı. Dolayısıyla, gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde bu alanı ıslah ederek bataklık görünümünden çıkardık. Ova Çayı’ndan ötürü projenin taşkınlara karşı korunması amacıyla iki bin metre uzunluğunda tahkimat ve dört bin metre çevre duvarı oluşturuldu, projeye girmeden iki kilometre dere ıslahı yapıldı. Dolayısıyla sivrisinek ve vektörle mücadelede önemli çalışmalar ve adımlar atıldı. Yani, böyle bir değerin kazanılıyor olmasının yanında, eski hali bataklık olan bir alanın ıslahının yapılmış olması da önemli. Çünkü oldukça emek isteyen zorlu bir işti. Doğal güzellikleriyle bilinen Ova Çayı’nı ilçe turizmine kazandıracak olan bu projemizle yürüyüş yolları, restoranlar, spor sahaları, mesire, konser ve festival alanları ile bölge bambaşka bir görünüme kavuşacak.

Haberin Devamı

Bataklıktan adım adım cennet bahçesine

Önceki hali

Bataklıktan adım adım cennet bahçesine

Proje hali

Bataklıktan adım adım cennet bahçesine

Haberin Devamı

ÇALIŞMALAR HIZLI İLERLİYOR

Ova Çayı Rekreasyon Alanı, içinde barındırdığı sosyal ve kültürel yapılar artı yeşilliğiyle örnek bir uygulama olacak. Çalışmalar, beklediğimizden de hızlı ilerliyor. Fiziki olarak projenin yüzde 55’i tamamlandı. Bu alan Sincan’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını bir metrekare daha arttıracak. Alana kaç kişi sığar diye denesek yaklaşık 1 milyon kişiyi alır, öyle geniş bir alan. Sincan, rekreasyon alanlarıyla, kütüphaneleriyle, spor alanlarıyla, kültür ve kongre merkezleriyle bir sanat kültür şehri. Sincan bir sıfır atık ve geri dönüşüm şehri. Ankara’da metropol ilçeler arasında yüz ölçümü en geniş olan ilçeyiz. Bu geniş yüz ölçümünde beş tane organize sanayi bölgesi var. Aynı zamanda Ankara’nın sanayi merkeziyiz. 100 bine yakın sanayi çalışanımız var. Tarımsal potansiyelimiz çok yüksek ama en önemli kaynağımız insan kaynağı. Sincan’da 110 bin ilk, orta ve lise düzeyinde gencimiz bulunmakta. Toplumun her kesimine birbirinden güzel hizmetler sunmak için çalışmaktayız. Bu proje de bunlardan sadece biri. Tüm Ankaralıları, Sincan’a bekliyorum.”

Haberin Devamı

YÜRÜYÜŞ,BİSİKLET VE FAYTON YOLU

Bataklıktan adım adım cennet bahçesine

Ova Çayı Rekreasyon Alanı Projesi yaklaşık 300 bin metrekarelik toplam alanıyla yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, spor sahaları, restoran, kütüphane, idari bina, mescit, mesire alanı, konser ve festival alanı gibi çok sayıda sosyal ve kültürel yapıyı içinde barındırıyor. Projede, bin 500 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, üç metre genişliğinde bin 500 metre uzunluğunda bisiklet yolu ve dokuz bin metrekarelik bir fayton yolu bulunuyor. Projenin üst yapı imalatları arasında ise bin 208 metrekare kapalı alana sahip dış cephe kaplamalı bir millet kıraathanesi bulunmakta. Projede alana gelecek olan ziyaretçiler için de bin 520 metre uzunluğunda, 25 bin metrekare ve 990 araç kapasiteli bir otopark ve sekiz bin metrekarelik çok amaçlı ve 30 bin kişi kapasiteli bir etkinlik alanı yer alıyor. 7’den 70’e herkesin düşünüldüğü projede çocuklar için beş bin 500 metrekarelik bir çocuk alanı, genç ve yetişkinler için de bin 440 metrekarelik halı saha alanları, 576 metrekarelik basketbol sahası ve 570 metrekarelik bir tenis sahası bulunuyor.

8 BİN AĞAÇ TOPRAKLA BULUŞUYOR

Haberin Devamı

Bataklıktan adım adım cennet bahçesine

185 bin metrekarelik yeşil alana sahip olan Ova Çayı Rekreasyon Alanı’nda toplam beş bin 500 yapraklı ağaç, iki bin 500 ibreli ağaç ve 20 bin adet de çalı grubu yer alıyor. Renk renk bitkiler ve Ankara’daki endemik bitkilerin yer alacağı projenin içinde bulunan lale meydanında ise bütün ağaçlar süs eriği, süs elması gibi renkli ağaçlardan oluşuyor. Alanda bulunan ağaç ve bitkilerin bakımında ise otomatik sulama sistemiyle suyun az fakat verimli olarak kullanılması planlanıyor.

BAKMADAN GEÇME!