Kültür Sanat Ajandası

Güncelleme Tarihi:

Kültür Sanat Ajandası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2023 14:39

Bu hafta 6 film beyaz perdede sinemaseverlerle buluşuyor. Haftanın dikkat çeken yapımı ise ‘Hızlı ve Öfkeli’ serisinin 10’uncu filmi, ‘Hızlı ve Öfkeli 10.’ Filmin zengin oyuncu kadrosu Jason Momoa’nın da katılımıyla tam bir yıldızlar şölenine dönüşüyor.

Haberin Devamı

 Yerli yapımlar arasında bulunan ‘Bir Umut’ ise annesi ve eşi arasında sıkışan Umut’un hikâyesine odaklanıyor.

HIZLI VE ÖFKELİ 10 / FAST X

Kültür Sanat Ajandası

Haftanın en dikkat çekici yapımı olan ‘Hızlı ve Öfkeli 10’, yıldızlar karması oyuncu kadrosuna yenilerini de ekleyerek serinin takipçileriyle buluşuyor. Son filmde kadroya ünlü oyuncu Jason Momoa da dahil oluyor. Filmde Dom Torretto’dan intikam almak isteyen tehlikeli düşmanın, gözünü Torretto’nun sevdiklerine ve ailesine dikmesi ile başlayan olaylar anlatılıyor. Louis Leterrier’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosu Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jason Momoa, Tyrese Gibson, Charlize Theron, Jason Statham gibi isimlerden oluşuyor.
2023, ABD, 140’, Aksiyon

Haberin Devamı

SÜPER AİLE / HELT SUPER

Kültür Sanat Ajandası

‘Süper Aile’, kasabanın süper kahramanı olarak babasının yerini almak zorunda kalan, 11 yaşındaki Hedvig’in hikâyesini konu ediyor. Video oyunları tutkusu olan Hedvig, bu zorlu görevi yerine getirebilmek için elinden gelen her şeyi yapar. Rasmus Sivertsen’in yönettiği filmi Hennika Huuse, Tobias Santelmann, Kari Simonsen gibi isimler seslendiriyor.
2022, NORVEÇ, 76’, Animasyon-Aile

BİR UMUT

Kültür Sanat Ajandası

Haftanın yerli yapımları arasında bulunan ‘Bir Umut’, annesi ve eşi arasında kalan Umut’un hikâyesini anlatıyor. Umut, yıllardır annesini görmemiştir. Aradan geçen onca yılın ardından annesinin MS hastası olduğu haberini alır. Annesinin tedavisiyle ilgilenmek zorunda kalan Umut’un karısı Asiye de hamile olduğunu öğrenir. Çocuk sahibi olmak istemeyen Umut, annesi ve karısı arasında kalır. Ümit Köreken’in Nursen Çetin Köreken’le birlikte senaryosunu yazdığı ve aynı zamanda yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Baran Şükrü Babacan, Eylem Yıldız, Funda Eskioğlu rol alıyor.
2022, TÜRKİYE, 92’, Dram

Haberin Devamı

AŞKIN BUNUNLA NE İLGİSİ VAR? / WHAT’S LOVE GOT TO DO WITH IT?

Kültür Sanat Ajandası

Belgesel yapımcısı olan Zoe, flört uygulamalarını fazlasıyla kullanmaya başlar. Arkadaşı Kazım ise annesinin isteğiyle Pakistanlı bir gelinle evlenmek için Londra’ya gider. Arkadaşının bu seyahatini filme alan Zoe, aşkı bulmaya yönelik bu farklı yaklaşımdan bir şeyler öğrenip öğrenemeyeceğini merak etmeye başlar. Shekhar Kapur’un yönettiği filmin başrollerinde Lily James, Shazad Latif, Shabana Azmi rol alıyor.
2022, BİRLEŞİK KRALLIK, 108’, Romantik-Komedi

ARAF 6: ÖLÜM

Kültür Sanat Ajandası

Yerli korku filmi ‘Araf 6: Ölüm’, eski eşi tarafından gönderilen cinler tarafından esir alınan sınıf öğretmeni Yavuz’un hikâyesini anlatıyor. Tarık Karakulak ve Biray Dalkıran’ın yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Gökhan Eryılmaz, Batuhan Soncul, İrem Büğrüoğlu yer alıyor.
2023, TÜRKİYE, 80’, Korku

Haberin Devamı

ÇILGIN YARIŞÇILAR / CRAZY RACING

Kültür Sanat Ajandası



‘Çılgın Yarışçılar’, ailesine ait olan bir unvanı almak için elinden geleni yapan, yarış arabalarına tutkusu olan bir gencin hikâyesini konu ediyor. Animasyon türündeki filmin yönetmen koltuğunda Zhu Guo-Yang oturuyor.
2021, KORE, 96’, Aile-Animasyon

NETFLIX HAFTANIN YENİLERİ

Kurban/Şüpheli, Film, 23 Mayıs
Wanda Sykes: I’m An Entertainer, Stand-up, 23 Mayıs

BAKMADAN GEÇME!