Başkent’ten Bitlis’e kitap dolusu destek

Güncelleme Tarihi:

Başkent’ten Bitlis’e kitap dolusu destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2021 22:22

Ankara’dan Türkiye’nin farklı illerine kitaplar ulaştırarak kütüphaneler kuran Okuyacak Çocuklar Derneği, Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki İbrahim Karaoğlan Ortaokulu’na 300 kitap ve 120 adet ışıklı kalem göndererek öğrencileri sevindirdi.

Haberin Devamı

Ankara’dan Doğu Anadolu ve Güneydoğu bölgeleri başta olmak üzere, Türkiye’nin her yerinde, yeterli imkânı olmayan köy okullarına kitap yardımında bulunarak kütüphaneler kuran Okuyacak Çocuklar Derneği, Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki İbrahim Karaoğlan Ortaokulu’na 300 kitap ve 120 adet ışıklı kalem gönderdi. Okul yöneticileri tarafından teslim alınan kitaplar öğrenciler tarafından okulun kütüphanesine yerleştirildi. Dernek, Adilcevaz’da daha önce 3000 okul kıyafeti dağıtmış, ayrıca 1000 kitap ile Adilcevaz Şehit Muhammed Bozarslan Ortaokulu ve Şehit Mehmet Ali Erçetin Ortaokulu’nda birer kütüphane oluşturmuştu. Dernek ayrıca Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin Adilcevaz Şubesi’ne de kitap göndererek katkıda bulunmuştu.

İYİ NOKTALARA GELMELERİ EN BÜYÜK TEMENNİMİZ

Haberin Devamı

Ankara’da Faaliyet Gösteren Okuyacak Çocuklar Derneği’nin Başkanı Ali Murat Karabağ şunları söyledi: “Adilcevaz’a okul kıyafeti getirdiğimizde talepleri üzerine İbrahim Karaoğlan Ortaokulu Müdürü Sayın Hakan Baloğlu’na da kütüphaneleri için kitap sözümüz olmuştu. 120 tane kendim kaleme aldığım Zezekika Yayıncılık’tan yeni baskı ‘Ekran Savar Oyunlar’ kitabı ile bir miktar diğer kitapları ve 120 adet de ışıklı kalemi öğrenciler için gönderdik. Türkiye’nin her yerinde sonsuz bir paylaşım kültürü oluşturuyoruz. Kitapların öğrencilere katkı sağlaması, ufuklarının açılması, ilerleyen süreçte başarılar elde ederek iyi noktalara gelmeleri en büyük temennimiz. Güle güle okusunlar. Bu kez kitapları biz Gazi Üniversitesi’nden hocamız Prof. Dr. Selma Ünlü Yel adına gönderdik. Adilcevaz’dan da Selma hocamız gibi böyle başarılı bilim insanları çıkacaktır."

Başkent’ten Bitlis’e kitap dolusu destek

BAKMADAN GEÇME!