Başkentte heyecan derbiyle bitiyor

Güncelleme Tarihi:

Başkentte heyecan derbiyle bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 15:34

67 puan ve genel averajla ikinci sırada bulunan sarı-lacivertliler, rakibini yenerse, ikili averajdaki üstünlüğünden dolayı, diğer maçın sonucuna bakmaksızın ligi lider tamamlayacak. Aktepe Stadı’ndaki mücadele saat 16.00’da başlayacak.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de 2021-2022 sezonunda normal etap bugün oynanacak maçlarla tamamlanacak. MKE Ankaragücü ve Bereket Sigorta Ümraniyespor, daha önce Süper Lig’e yükselmeyi garantilerken, Süper Lig vizesi alacak üçüncü takım; Bandırmaspor, İstanbulspor, BB Erzurumspor ve Eyüpspor takımları arasında oynanacak play-off karşılaşmalarının ardından belli olacak.
Geride kalan 37 haftada, 67 puan toplayan A.Gücü, genel averajla son haftaya ikinci sırada giriyor. Sarı-lacivertliler, sezonu Keçiörengücü ile oynayacağı derbi maçında tamamlayacak. Aktepe Stadı’nda bugün saat 16.00’da başlayacak mücadeleyi hakem Mehmet Türkmen yönetecek.
A.Gücü, derbi maçını kazanması durumunda, Gençlerbirliği-Ümraniyespor maçının sonucunu beklemeden, sezonu lider tamamlayacak. Son haftaya, 2 takım da 67 puanla girerken, ikili averajda üstünlük A.Gücü’nde. Son maçlar tamamlandığında iki takım aynı puanda kalırsa, ligi zirvede bitirecek ekip A.Gücü olacak. A.Gücü, sezonun ilk yarısında rakibini 3-0 yenerken, ikinci maç 2-2 berabere tamamlandı.

KEÇİÖREN EVİNDE A.GÜCÜ DEPLASMANDA KAYBETMİYOR

Bu maç öncesinde 48 puana sahip Keçiörengücü 10. sırada. Mor-beyazlılar, 4 maçtır kendi evinde kaybetmiyor. A.Gücü de deplasmanda 8 maçtır rakiplerine yenilmiyor. Sezonun ilk yarısında, Eryaman Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Ankaragücü 2-1 kazanmıştı. 2 takım arasında oynanan son maçta, resmi olan 3 karşılaşmadan A.Gücü galip ayrılırken, iki hazırlık maçını kazanan Keçiörengücü oldu.
A.Gücü’nde en golcü isim 9 golü bulunan ancak uzun süredir sessiz kalan Eren Derdiyok. Keçiörengücü’nde ise 15 gol atan ve gol krallığı yarışında iddialı olan Eze, bu alanda takımın en etkili ismi konumunda.

Haberin Devamı

PİNTO’DAN VEDA MESAJI

A.Gücü’nün tecrübeli futbolcusu Tiago Pinto aktif futbol yaşamına son verdi.
Arkadaşları ile vedalaşan Pinto, “Hepinize teşekkür ederim. Benim için hem iyi hem de kötü sezondu. İyi tarafı şampiyon olmamız ve hedefe ulaşmaktı. Hepinize her şeyin en iyisini diliyorum. Yaşamımda yeni bir sayfa açıyorum. Sizi izlemeye devam edeceğim” dedi.
Teknik Direktör Mustafa Dalcı ise “Seninle tanışmam benim için şanstı. İnsanlığın futbolunun önündeydi. Futbol bir gün biter. Bu herkes için geçerli. Şampiyon olarak bitirmek herkese nasip olmaz. Sen bu konuda şanslısın” ifadelerini kullandı.
34 yaşındaki sol bek bu sezon Ankaragücü’nde 21 maçta forma giydi ve 2 gol pası verdi.
A.Gücü’nün, Süper Lig’den düşen Ç. Rizespor’da kiralık olarak forma giyen golcü futbolcu Joel Pohjanpalo ile görüştüğü ileri sürüldü.
Bundesliga ekiplerinden B.Leverkusen ile kontratı bulunan ve Karadeniz ekibinde bu sezon 16 gol atan Finlandiyalı oyuncunun, kariyerine Türkiye’de devam etmek istediği iddia edildi.

Haberin Devamı

42 BİN TL CEZA GELDİ

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Ankaragücü’ne Boluspor maçında yaşananlar nedeniyle toplam 42 bin lira para cezası verdi. Güney kale arkasında yer alan taraftarların ise elektronik biletlerine bloke cezası geldi.
Kurul, sarı-lacivertli taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 10 bin, Futbol Disiplin Talimatı’nın 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Güney Kale Arkası Tribünü 201, 202, 203, 204, 205, 206 ve 207 numaralı bloklarda yer alan seyircilerin elektronik biletlerinin bloke edilmesine karar verdi.
Aynı maçta, sarı-lacivertli taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle de 32 bin TL para cezası kesildi.

Haberin Devamı

KUTLAMALAR SAAT 19.10’DA BAŞLAYACAK

Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen A.Gücü, bu başarısını bugün düzenleyeceği etkinlikle kutlayacak.
Sarı-lacivertliler, Aktepe Stadı’ndaki maçın ardından üstü açık otobüsle 19 Mayıs Stadı’nın arazisine gelecek.
Saat 19.10’da başlayacak etkinlikte sanatçılar konser verecek. Organizasyonda takıma kupası da takdim edilecek.
Başkan Faruk Koca, Ankaralıları kutlamaya davet ederek, şunları söyledi:
“Keçiörengücü maçından sonra camiamızın çok önem verdiği, yeni yapılacak 19 Mayıs Stadı’nın alanında kutlama yapacağız. Şampiyonluk kupamızı alacağız. A.Gücü taraftarları ve Ankaralıları büyük coşkuya, mutlu günümüze bekliyoruz. İnşallah Ankara’ya, camiamıza yakışır bir kutlama yapacağız. Bu kutlamayı ileride çocuklarınıza bile anlatacaksınız. Süper Lig öncesi motivasyonumuzu artıracak bir şenlik olacak. Bütün camiayı saat 19.10’da 19 Mayıs Stadı’nın alanına bekliyoruz.”

Haberin Devamı

A.GÜCÜ BAYRAĞI BOĞAZ KÖPRÜSÜNDE

Süper Lig’de mücadele etme hakkını bir yıl aranın ardından yeniden kazanan Ankaragücü’nün sarı-lacivert bayrağı İstanbul Boğaz Köprüsü’ne asıldı.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada; “Şampiyon Ankaragücü, Ankaragücü bayrağı boğazda sallanacak, yer yerinden oynayacak” ifadeleri yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!