Başkentte Çin mutfağı Festivali

Güncelleme Tarihi:

Başkentte Çin mutfağı Festivali
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2010 00:00

“Türkiye’de Çin’i Yaşayın” etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çin Mutfağı Festivali, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde konuklara, Çin yemeklerinin açık büfede sunuldu.

Haberin Devamı

Dünyanın en zengin mutfaklarından olan Çin mutfağı, başkentlilerle buluştu. “Türkiye’de Çin’i Yaşayan” etkinlikleri kapsamında Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, Türk-Çin Dostluk Vakfı ve Türk-Çin Kadınları Dostluk ve Kültür Derneği’nin katkılarıyla
Çin Mutfağı Festivali düzenlendi. Festivalde, Çin yemeklerinden çeşitli örnekler beğeniye sunuldu. Hilton Otel’de yapılan festivale, Çin’in Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng ev sahipliği yaptı. Festivale, bazı yabancı misyon temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
Soya fasulyesi önemli
Hemen tüm malzemelerin kullanıldığı Çin mutfağında, dünyanın diğer mutfaklarından farklı olarak soya fasulyesi ve soya fasulyesinden türeyen malzemeler önem taşıyor. Sıklıkla kullanılan malzemeler arasında bulunan soya sütü ise kuru soya fasulyesinin buyla birlikte öğütülmesi sonucu elde ediliyor ve yüksek protein
içeriyor. Çin mutfağında pilavlar ve pirinçten türeyen malzemeler de özel bir önem taşıyor. Pirinçten yapılan pirinç unu makarnası ve pirinç şarabı da yemeklerde yaygın olarak kullanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!