Başkent’te alevli gece

Güncelleme Tarihi:

Başkent’te alevli gece
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2018 13:21

Başkent’te Keçiören ve Mamak’ta meydana gelen yangınlarda üç gecekondu ve bir marangoz atölyesi yandı. Rüzgârın etkisiyle büyüyen yangınlar itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Haberin Devamı

Ankara’da Keçiören ve Mamak ilçelerinde iki ayrı olayda üç gecekondu ile bir marangoz atölyesi yandı. Keçiören’de Yeşiltepe Mahallesi 493. Sokak’ta Bünyamin Ö.’nün oturduğu gecekonduda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler bitişikteki marangoz atölyesi ile iki katlı gecekonduya sıçradı. Gecekondu sakinleri dışarı çıkarken, kovalarla su taşıyarak yangına müdahale eden mahalleli, marangoz atölyesindeki malzemelerin kurtarılması için çaba sarf etti. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın iki saat süren çabalar sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Bir gecekondu ile marangoz atölyesinin kullanılamaz hale geldiği yangında, iki katlı gecekonduda da büyük çapta hasara neden oldu.

Başkent’te alevli gece

Haberin Devamı

İKİ KATLI METRUK BİNA

Diğer yangın ise Mamak’ta Gülveren Mahallesi Plevne Caddesi’nde metruk durumdaki iki katlı bir gecekonduda çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını çevredeki gecekondulara sıçramadan kontrol altına aldı. İtfaiyenin müdahalesi sırasında binanın bazı bölümlerinde çökmeler yaşandı. Yangın itfaiyenin yaklaşık bir saat süren müdahalesinin ardından söndürüldü. İki semtte çıkan yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!