Başkentli çiçekçiler 14 Şubat'a hazır

Güncelleme Tarihi:

Başkentli çiçekçiler 14 Şubata hazır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2017 01:00

Ankaralı çiçekçiler, 14 Şubat Sevgililer Günü için hazırlıklarını tamamladı. Çiçekçi esnafı mezata girip, aldıkları yeni ürünlerle Sevgililer Günü’nün heyecanını paylaşacak.

Haberin Devamı

Salı günü kutlanacak olan 14 Şubat Sevgililer Günü için Ankaralı çiçekçi esnafı da hazırlıklarını tamamladı. Gülden orkideye birçok taze çiçek raflarda yerini alırken, bu özel günde 500 bin çiçeğin satılması hedefleniyor. Ankara Çiçekçiler Esnafı Odası Başkanı Metin Aydemir, esnafın Sevgililer Günü satışlarından umutlu olduğunu kaydetti. Ankara Çiçekçiler Esnafı Odası eski Başkanı Metin Çimen de çiçek fiyatlarında herhangi bir artış olmayacağını aktardı.

SATIŞLARDAN UMUTLUYUZ

Esnafın Sevgililer Günü satışlarından umutlu olduğunu belirten Ankara Çiçekçiler Esnafı Odası Başkanı Metin Aydemir, şunları kaydetti:
“Çiçekçiler olarak inşallah Sevgililer Günü’nde esnafımızın yüzü gülecek. Son zamanlarda yaşadığımız mutsuzlukları unutacağımız bir gün olacak. Hem sevgililer hem esnafımız açısından iyi olacak. Esnaf hazırlıklarını yaptı bekliyor.” Aydemir, Türkiye'nin genellikle kesme çiçek ihraç ettiğini ve bunun 90 milyon dolar seviyesinde bulunduğunu ifade ederek, ithalatın ise yaklaşık 130 milyon dolar olduğunu aktardı.

Haberin Devamı

FİYATLARDA ARTIŞ OLMADI

Çiçekçiler esnafının Sevgililer Günü’nü fırsatçılık olarak görmediğini ve fiyatlarha herhangi bir artış yapmadığının altını çizen Ankara Çiçekçiler Esnafı Odası eski Başkanı Emin Çimen de şöyle konuştu:
“Çiçekçiler esnafı Sevgililer Günü’nü fırsatçılık olarak görmüyor. Diğer zamanlarda çiçek fiyatı ile bu özel gündeki çiçek fiyatları aynı. Ankaralılar kavşaklarda, trafik ışıklarında korsan satış yapan çiçekçilerden çiçek almasın, gönül rahatlığıyla esnafımızdan çiçeklerini alabilirler.”

GÜLLERE YOĞUN İLGİ

Acar Çiçekçilik’ten Metin Acar da bu özel günde sevginin sembolü güllerin yoğun ilgi göreceğini belirterek, birbirinden güzel güllerin hazır olduğunu söyledi.

BÜTÇEYE GÖRE DEĞİŞİYOR

Sevdiklerine hediye olarak çiçek almak isteyenler için çok sayıda seçenek bulunuyor. Bütçesine göre çiçek almak isteyen Ankaralıların ödeyeceği rakamlar ise şöyle:
- Gül: 7.5-20 TL arası
- Orkide: 75-125 TL arası
- Kazablanka: 30 TL
- Antoryum: 100 TL
- Biçme demetler: 40 TL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!