Başkentin kültür elçileri

Güncelleme Tarihi:

Başkentin kültür elçileri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2022 23:18

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ile Tohumluk Vakfı iş birliğiyle kültür varlıklarının gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla ‘Ankara Miras Kültür Elçileri Eğitim Programı’ düzenledi.

Haberin Devamı

Program kapsamında Çocuk Meclisi Binası’nda teorik bilgiler verilen çocuklar ardından düzenlenen kent gezisine katılarak Aslanhane Cami’den Ankara Kalesi’ne, Geleneksel Ankara Evleri’nden Roma Tiyatrosu’na kadar birçok tarihi mekânı yerinde inceleme fırsatı buldu. Programa katılan 33 ABB Çocuk Meclisi üyesi çocuk, teorik ve alan çalışmalarının ardından kültür elçisi sertifikası verildi.

Başkentin kültür elçileri


9.5 MİLYON SEBZE FİDESİ DAĞITILACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) yerli üreticilere sebze fidesi desteği sağlayacak. ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı bu yıl yüzde 75’i hibe, yüzde 25’i çiftçi katkı paylı yaklaşık 9.5 milyon sebze fidesini çiftçilerle buluşturacağını duyurdu. İlk olarak Ayaş Akkaya Köyü’nde ve Nallıhan ilçelerinden başlayan sebze fidesi dağıtımı bayramdan sonra tüm ilçelerde devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!