Başkentin ekipleri tarife değiştirmedi

Güncelleme Tarihi:

Başkentin ekipleri tarife değiştirmedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2022 16:38

Lider MKE Ankaragücü, Manisa FK deplasmanında beraberliği uzatma anlarında kurtarırken, takipçisi ile farkı 4 puana yükseltti. Gençlerbirliği, aldığı bir puanla bir basamak geriledi. Kaçiörengücü ise sıralamadaki pozisyonunu korudu.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de 29. hafta, bir haftalık fikstür kaydırımının ardından oynanırken, Başkentin bu kulvardaki 3 takımı rakipleri ile 1-1 berabere kalarak, sahadan bir puanla ayrıldı.
Ligin lideri MKE Ankaragücü, 58 puanla maça başlarken, Manisa FK deplasmanında bir puanı, uzatma anlarında Ariyibi’nin golü ile kurtardı. Ligde son üç maçını kazanan ve bu seriyi 4’e yükseltmeyi hedefleyen sarı-lacivertliler, beklentilerin uzağında bir tablo çizdi. Başkent ekibi, en yakın takipçisi Bereket Sigorta Ümraniyespor’un kendi sahasında Altınordu’ya 1-0 kaybetmesinin ardından, kayıp yaşasa da aradaki farkı 4 puana çıkardı. Üçüncü basamakta bulunan Royal Hastanesi Bandırmaspor ise kendi evinde Tuzlaspor’u 3-1 yenerek, puanını 49 yaptı ve liderle arasındaki mesafeyi 10 puana düşürdü.
Haftaya başlarken 34 puana sahip olan ve 11. sırada bulunan Ankara Keçiörengücü, deplasmanda karşılaştığı İstanbulspor’dan bir puanı 1-1’lik skorla alırken, puanını 35’e taşıdı. Mor-beyazlılar, play-off grubunda yer alan ve ikinci sıraya yükselme hedefi taşıyan rakibiyle berabere kalırken, sıralamadaki pozisyonunu korudu.
Liglere, 2022 Dünya Kupası play-off turu maçları nedeniyle bu hafta ara verilecek. 30. hafta müsabakaları, 1-3 Nisan 2022 tarihlerinde oynanacak.

HEDEFİMİZ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞACAĞIZ

MKE Ankaragücü’nün Teknik Sorumlusu Mustafa Altındağ, kazanmak için Manisa’ya geldiklerini belirtip, “Bizim bir hedefimiz var ve o doğrultuda çalışıyoruz. Çok mücadele ettik ancak bu çaba galibiyet için yeterli olmadı. Oyuncularımızı kutluyorum. Hanemize puanımızı yazdık, yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.
Manisa FK Teknik Direktörü Turgay Altay ise maçın başından sonuna kadar üstün oynadıkları bir maçta beraberlikle ayrıldıklarını ileri sürüp, şöyle konuştu:
“Ankaragücü’nün bu kadar güçlü olduğu yerde, duran toptan dahi çok fazla fırsat fazla vermedik, pozisyonları da gayet iyi savuşturduk. Çok anlamsız, gereksiz bir puan kaybı olarak görüyorum. Ancak şunu gördük ki biz içeride de dışarıda da kendi oyun kültürünü, ligin liderine karşı dahi maçın başından sonuna kadar oynayan bir takımız. Bunu golü de bularak, iyi de oynayıp bir yere kadar getirdik. Ancak futbol hatalar oyunu. Sonucunda da play-off için çok değerli bir maçtı bu. Rakiplerimizin kaybettiği haftada puan almak çok değerli olacaktı ancak başaramadık. Oyuncularımı mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Son dakikada yaşanan dikkatsizlik üzücü bir puan kaybına neden oldu. Oyun olarak bu kadar iyi oynadığımız maçtan bir puan almak üzücü oldu.”

LİGİN ALT SIRALARI ÇOK FAZLA KARIŞTI

Son olarak 26 Şubat’ta kendi sahasında oynadığı Balıkesirspor maçını 2-0 kazanan, sonrasındaki haftayı bay geçen ardından da ligin bir hafta kaydırılması nedeni ile uzun süre sahadan uzak kalan Gençlerbirliği, haftanın kritik müsabakasında Kocaelispor ile kendi evinde berabere kalıp, tehlike hattının civarında dolaşmayı sürdürdü.
Haftaya 33 puanla 13. sırada giren kırmızı-siyahlılar, aldığı beraberlikle puanını 34 yaparken, bir basamak geriledi. Altaş Denizlispor’un bay geçtiği haftada; Nasadoge Menemenspor, Altınordu ve Bursaspor’un galibiyetleri sonrası puan aralığı azalırken, alt tarafın ateşi iyice yükseldi.

YENİLEN GOLE VERDİĞİMİZ TEPKİ ÖNEMLİYDİ

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, oyuncuların çok iyi mücadele ettiğini belirtip, şöyle konuştu:
“Karşımızda devre arası takviye yapmış bir takım vardı. Diğer maçlarda alınan sonuçların ardından ligin alt kısmı çok karıştı. Kendi evimizde oynayacağımız Kocaelispor maçını kazanmak istiyorduk. Mücadele olarak çok iyiydik. Rakibimiz de kötü değildi. Maçı da iki periyot olarak düşündük. İlk yarı güçlü bir orta saha ile oynayıp hem oyunu görmek hem de orta saha üstünlüğünü kaybetmemek adına. Bu bölümde golü bulamadık. İkinci yarıda golü yedik. Buna verdiğimiz tepki çok önemliydi. Golü daha sonra bulduk. Oyuncularım geriye düşmelerine rağmen iyi bir tepki verdi. Bu tepkiyi zaman zaman veremiyorlardı. Pozisyonlarımız vardı, bunlar değerlendirebilsek maçı kazanabilirdik. Alt sıralar için puanlar çok önemlidir. Bu lig böyle ve zorluklarını herkes biliyor.”

HAKEM RAKİBİN TEKNİK FAULLERİNİ SÜZEMEDİ

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) genç hakemlerin yetişmesi için ilk maçları olsa görev vermek durumunda olduğunu aktaran Diyadin, şunları söyledi:
“Müsabakada hakem hataları elbette vardı. Hakemin tecrübe eksikliği nedeni ile iki tarafa da yanlış kararları oldu. Özellikle rakibin taktik faullerinin hiçbirini süzemedi. Sarı kartı olan oyuncun üç kere arkadan çekmesine rağmen ikinci sarı kartı verip oyun dışı bırakamadı. Bunu da şöyle karşılıyorum. TFF genç hakemlerin yetişmesi için ilk maçları da olsa vermek durumunda. Tabii onlar yetişirken de bizim ya da rakiplerimizin zaman zaman serzenişi oluyor.”

MÜSABAKADA GALİBİYETİ HAK EDEN TARAFTIK

Kocaelispor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, Gençlerbirliği maçı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bizim oyuncumuzun bana göre de kırmızı kart görmesi gerekirdi” ifadelerini kullandı.
Altıparmak, maçı genel anlamda hakkettiklerini belirterek, şöyle konuştu:
“Her puanın altın değerinde olduğu haftalara girdik. Biz de özelikle bu anlamda rakibimiz olan bir takımla oynadık. Tabi ki amacımız burada kazanıp aradaki bir puan olan farkı kapatıp iki puan öne geçmek ve bir an önce de buradan sıyrılmaktı. Bu anlamda çalıştığımız her şeyi; özellikle ilk yarının tamamına yakınında, ikinci yarının da 60. dakikasına kadar çok iyi uyguladık ve golü bulduk. İlk yarıda yakaladıklarımız ve kaçırdığımız pozisyonlar var. Maçın geneline baktığımızda çok hak ettiğimiz bir galibiyet vardı.”

HAKEM YÖNETİMİ İKİ TAKIM İÇİNDE KÖTÜYDÜ

Maçın hakemlerini de eleştiren Altıparmak, şöyle devam etti:
“Öncelikle iki takım oyuncularını da tebrik etmek istiyorum. Bu kadar kötü bir hakem yönetimi ile oynamak ne yazık ki iki takım için de zordu. Verilmeyen penaltı, kırmızı kart görmeyen oyuncular var. Bizim oyuncumuzun bana göre de kırmızı kart görmesi gerekirdi. Rakibin ve bizim kartlarımız var. Oyun içindeki inisiyatifler var. Buna rağmen iki takım da elinden gelen her şeyi yaptı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!